Restaurante de top

Restaurante de top: Meze Taverna (București)

Mulți dintre noi au fost cel puțin o dată în vacanță în Grecia. Și cu siguranță am gustat câte un tzatziki sau paputzaki (vinete făcute la cuptor cu carne și brânză, care arata ca niște papuci). Dar când suntem în București și parcă parcă ne-am înfrupta din aromele Mării Egee, ce facem? Bine poți face ca mine, să te apuci să îți gătești, dar nu e tocmai facil, mai ales că multe din brânzeturile lor nu se găsesc la orice supermarket de colț de stradă. Așa că varianta cea mai bună este să îți rezervi o masă la Meze Taverna.

Despre restaurantul Meze Taverna

Restaurantul cu specific grecesc este situat la intrarea dinspre Piața Națiunilor Unite în Centrul Vechi al Bucureștiului. Este acolo de 5 ani și își poartă cu mândrie decorațiunile puse cu măiestrie în scenă de arhitectul Corvin Cristian, care a recreat atmosfera unei taverne tradiționale. Înăuntru, pe timpul rece, încap până la 50 de persoane, iar afară, când vremea de terasă ține cu clientela, locurile sunt mult mai multe.

Periodic, atât la terasă cât și în interior are loc câte un concert live, cu muzică autentică, exact ca pe insulele arse de soare ale Greciei.

Despre meniul Meze Taverna

Meniul inițial, la deschidere, a fost conceput de o echipă de bucătari greci, iar apoi preparatele s-au păstrat întocmai, meniul suferind foarte mici modificări. Până la urmă este o tavernă unde vii pentru a te bucura de experiența bucatelor tradiționale, iar pentru aceasta proprietarii restaurantului au ales să lucreze cu un furnizor care să le aducă materia primă direct din Grecia.

Vei descoperi în meniu tot felul de brânzeturi, cu proveniență din diverse insule sau regiuni continentale, gătite sau proaspete. Măslinele și uleiul de măsline, la fel ca și pierea și dulcețurile sunt și ele aduse direct de la greci. Tot de acolo vine și mielul pentru felurile la care se folosește și care este, de fapt, una din vedetele meniului.

Meze este stilul mediteraneean de a împărți aperitivele, de a umple masa cu icre, salate, creme de brânză și alte bunătăți și exact așa este și la Meze Taverna. Ai o gama variată de aperitive din care să alegi și niciodată nu te poți rezuma doar la unul-două. Nu uita ca la toate acestea să comanzi și o pită făcută pe loc. Caracatița este o altă vedetă a meniului Meze și dacă tot ești acolo, merită să încerci și creveții saganaki. La final, masa încheie-o cu portokalopita, o plăcintă tradițională, îmbibată cu sirop și servită cu înghețată făcută în casă. Însă cea mai interesantă parte a meniului de deserturi este pagoto kaimaki, o înghețată tradițională din lapte și orhidee sălbatice, cu mastic din Insula Chios, servită cu dulceață de portocale.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro