restaurant italienesc
Restaurante Restaurante casual dining

Restaurantul AveForchetta (București)

Când spui Italia, spui mâncare bună și design. Cam acestea sunt și coordonatele principale ale restaurantului AveForchetta din București, unul din cele mai noi restaurante italienești din Capitală.

Despre restaurantul AveForchetta

Situat la parterul unei clădiri noi de birouri din zona Căii Victoriei, AveForchetta s-a deschis în noiembrie anul trecut și a devenit repede un reper al preparatelor italienești urbane din București. Se consideră un neo-bistro italienesc, ce a fost creat din pasiunea pentru gastronomia de calitate și nevoia de a petrece timp valoros în locuri frumoase și autentice. Conceptul este concentrat în jurul ADN-ului de gastronomie, design și lifestyle italienesc, îmbinat cu trendurile moderne ale vieții urbane, cu spațiu generos și terasă deschisă, gata să ofere o experiență culinară italiană veritabilă, fiind în mare parte bazat pe ideea de sustenabilitate.

Combinația de materiale, texturi, lumini arhitecturale, plante verzi naturale și mobilierul, fac din AveForchetta un loc în care te simți bine în orice moment al zilei. Locația are o capacitate de 80 locuri în interior și 100 locuri pe terasă.

Despre meniul AveForchetta

Meniul este unul scurt, dar care oferă o experiență ce te poartă prin toată Italia, iar ingredientele sunt în mare parte importate direct de acolo.

Meniul de mâncare este unul scurt, dar oferă o experiență autentică italiană. Majoritatea preparatelor sunt inspirate de vasta tradiție culinară din Peninsulă, dar reinterpretată, și îmbină cu măiestrie aromele autentice ale bucătăriei italienești cu un strop de inovație modernă, scopul fiind să satisfacă toate gusturile, atât ale iubitorilor de paste, risotto, pește și fructe de mare, cât și pentru iubitorii de pizza, dar și preparate din carne de miel, vită sau pui.

De la burrata la clasicul vietllo tonnato, de la rigatoni cu ragu la risotto cu creveți, trecând prin pizza tipic napoletană, ajungem și la secondi, adică felul principal italian, din care se remarcă, printre altele, o tagliata ca la carte și o caracatiță fragedă, dar și burgerul nelipsit din orice meniu care se respectă, care aici este completat de brânza provolone. Iar selecția de gelato și tiramisu sunt vedetele dulci ale mesei.

Meniul de băuturi conceput de Claudiu Văcăruș, este unul complex, ce cuprinde atât băuturi clasice, cât și rețete noi, care să surprindă oaspeții. Pentru prepararea acestor drink-uri sunt folosite ingrediente proaspete, în proporție de 90% fiind preparate de ei, in-house: siropuri, piureuri, lichioruri, cordials, cu scopul de a oferi experiențe unice clienților, și arome total diferite față de cele cu care sunt obișnuiți.

AveForchetta, str. Matei Milo 5, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro