Restaurante de top

Muse Bistro, un bistrou cu stil

Situat lângă Guvern, pe o stradă elegantă a Capitalei, bistro-ul Muse este mic și cochet, cu un meniu mereu adaptat sezonului.

Despre Muse Bistro

Muse Bistro este un spațiu care îmbină, în mod echilibrat și firesc, noul cu clasicul, minimalismul cu familiarul și confortul cu eleganța in inima Bucurestiului pe strada Paris la numărul 17.

Departe de a fi un local simandicos, Muse Bistro, reunește dinamica unei taverne grecești cu atmosfera boemă a unui bistro franțuzesc, într-un decor contemporan și inovator. Deschis zilnic, bistro-ul este compus din două saloane, reunind aproximativ 50 de locuri.

Despre meniul Muse Bistro

Meniul de la Muse se schimbă periodic și același lucru s-a întâmplat și primăvara aceasta. Chef Silviu Furdui și Chef Robert Pujina au dorit să aducă în atenția clienților prospețimea produselor de sezon, touch-ul românesc prin folosirea unor ingredinte și tehnici utilizate în bucătăria tradițională și ulterior expuse într-o modalitate contemporană.

Printre preparatele din meniu se află și semnaturile chefilor, două rețete care exprimă duetul extraordinar dintre cei doi în bucatarie, un melanj între tradiție și nou, între experiență și inedit:

Obraz de vită cu cartofi confiați în untură de rață și sos gravy de chef Silviu Furdui –  un preparat cu tehnici complexe de gătit, demn de experiența vastă a sa. Chef Furdui  transmite mesajul diversității prin farcuriile sale. În plus, el aduce în atenție bucățile delicate uitate atât de specialiștii culinari, cât și de consumatori.

Piept de rață cu morcovi copți și chutney de prune cu palincă de chef Robert Pujina – un preparat inspirat chiar din preferințele culinare ale sale,  cu texturi și jocuri de culori îndrăznețe, asemeni personalitatii lui.

Alte preparate din meniul primăvară-vară sunt : gazpacho de roșii cu căpșuni și piper roz; brânză de burduf cu roșii coapte și busuioc; ravioli cu urdă și unt ars; quinoa cu pesto de urzici; midii marinara cu vin, leurda și turtă de mălai; creveți pil pil cu couscous și leurdă și lista continuă.

Touch-ul românesc este cel care desăvârșește alegerile chefilor pentru noul meniu, folosind ingrediente de sezon (leurda, stevia, urzicile, căpsunile) sau ingrediete specifice anumitor zone geografice (cașcaveaua de pe Valea Doftanei, palinca de Bihor, dulceața de mistret din zona poalelor Munților Parâng).

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro