restaurant vegetarian
Restaurante Restaurante casual dining

Restaurantul Samsara București

De 9 ani, restaurantul Samsara din Cluj este un loc de referință pentru horeca de acolo și nu numai, pentru că faima i s-a răspândit în toată țara. În urmă cu un an, însă, la sfârșitul lui mai 2021, primul său frate a luat naștere și în București, la parterul unui bloc din nou-construitul complex One Floreasca.

Despre restaurantul Samsara București

Samsara se referă la ciclul de reîncarnări sau renașteri din hinduism, budism, jainism, sikhism și alte religii înrudite cu acestea. Desemnează circuitul existenței în lume pe baza formulei naștere-moarte-renaștere. Această semnificație a fost preluată ca o filosofie și un stil de viață pentru că brand-ul Samsara este conceput ca o platformă pentru schimbare, scopul final fiind de a fi mai conștienți de importanța naturii, a mediului în care trăim și a felului în care putem avea grijă de el, prin diferite metode: de la sursa ingredientelor, până la materialele folosite în activitățile zilnice.

Interiorul s-a dorit unul care să reflecte profund întreaga poveste și activitate a restaurantului Samsara București, cu volumele și linii care se remarcă prin simplitate și eleganță, în vreme ce pereții de sticlă fac trecerea către spațiu exterior, integrând ambele părți într-un tot unitar, cu 70 de locuri în interior și 130 pe terasă. Întregul decor face trimitere la România modernă, la opera lui Brâncuși, la arta lui caracterizată de verticalitate, orizontalitate, greutate, densitate și de importanța deosebită acordată luminii și spațiului.

Despre meniul Samsara București

Samsara este un restaruant exclusiv vegetarian, singurele „abateri” de la preparatele plant based fiind ouăle și produsele lactate ce apar în unele preparate. Meniul este schimbat de două ori pe an, în funcție de sezon, și pune accentul pe valorificarea cât mai mare a fiecărui ingredient.

La Samsara poți lua un brunch în weekend sau un prânz ori o cină în oricare din zilele săptămânii, cu o gamă foarte variată de feluri, de la mâncăruri de inspirație asiatică, la burgeri și paste sau deserturi raw vegane ori servite spectaculos la masă.

Vedetele meniului, care se mențin totuși de la un sezon la altul, datorită popularității lor, sunt popcorn-ul de conopidă, varza a la Cluj și double cheesy burger. Din noul meniu, cel de primăvară-vară, însă, se remarcă foie gras-ul din caju, tapioca mac&cheese și mousse-ul de cocos flambat cu rom.

Meniul de băuturi este la fel de creativ, incluzând și băuturi preparate chiar de ei, cum ar fi kombucha cu portocale roșii, tepache cu busuioc sau bere de ghimbir cu zmeură. Pe lângă acestea, o serie de signature cocktails fructate și răcoritoare, precum Sicily Mule, Edamame Mojito sau Fig Daquiri aduc și mai multă culoare și gust meselor. Întreaga experiența este completată cu o varietate de gin&tonic, limonade, superfood drinks și healthy shots, dar și bere.

Samsara, Calea Floreasca 159-165, București

Citește și cum s-au schimbat restaurantele în ultima decadă

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro