atra doftana
Food stories News

Noul bucătar de la Atra Doftana

Unul din locurile mele preferate din țară este pensiunea Atra Doftana, de pe Valea Doftanei. Am descoperit-o acolo odată cu prezența bucătarului Alexandru Dumitru și atunci am înțeles pasiunea pentru mâncarea de calitate pe care cei de la Atra o aveau, în frunte cu chef Dumitru.

Acum, însă, a venit momentul unei schimbări în bucătărie și meniul de toamnă va purta semnătura unui alt bucătar pasionat, chef Daniel Pălici care va prelua tigăile din 19 august.

Într-un timp, relativ scurt pentru o cariera de bucătar, Daniel și-a făcut deja un nume în branșa, fiind nominalizat la gala românească a ghidului culinar internațional Gault & Millau pentru premiul “Marii bucătari de mâine”. Pasiunea lui pentru gastronomie, munca asidua și creativitatea a adus 14 puncte și 2 bonete, în ghidul galben, restaurantului La Vinuri, unde Chef Daniel a fost rezident până în iunie 2018.

Pasiunea pentru ingredientele locale

La Atra, Chef Daniel Palici va aborda bucătăria românească nouă și propune o schimbare în tot ce înseamnă experiență culinară și nu numai.

“Vreau să creez, împreună cu echipa, preparate care să le trezească oaspeților ATRA o anumită melancolie, dar, în același timp, intrigă și entuziasm. Faptul că nu “reinterpretez” nimic o să ne ajute să nu avem nicio limită în căutarea gustului pe care îl dorim.”, declară Daniel Pălici.

Fiind pasionat de știința din spatele ingredientelor, Chef Daniel Pălici dezvoltă continuu rețete noi, folosind o tehnică pe care o numește “rețetă în rețetă”. “Folosesc multe elemente într-o farfurie pentru a crea un gust “nou”, dar, în același timp, păstrez identitatea ingredientelor din farfurie”, aceasta este rețeta de construire a unui preparat al noului Chef Atra.

Cu fiecare preparat creat, Chef Daniel Pălici își propune să aducă oaspeții săi mai aproape de natură: “Vrem să ajutăm clienții să înțeleagă că ingredientele sunt la îndemâna oricui și, cu puțină băgare de seamă, ai o adevărată piață în jurul tău.”, spune Chef Daniel, care, în bucătăria Atra, va îmbina ingrediente din pădurile din Valea Doftanei, produse ale fermierilor și ciobanilor locali și legumele crescute în grădina ATRA.

Locuind, în trecut, câțiva ani in Brașov, Chef Daniel este entuziasmat să se întoarcă la munte, în sânul naturii, și este bucuros să revina la obiceiul său de a străbate pădurile zonei pentru a culege ingrediente sălbatice pentru preparatele sale și de a cultiva propriile legume și ierburi aromate în gradina pensiunii.

“Să lucrezi cu ingredientele proaspete culese din grădină și din păduri sau furnizate de fermieri, este un privilegiu și o artă. Mă entuziasmează cel mai mult că, fiind rezident la Atra, voi fi in natură. Astfel, îmi pot exprima viziunea în farfurie și gust, fără a avea o anumită limită. Și, având în vedere că recunosc cam toate plantele, florile și rădăcinile din pădure, dicționarul meu de ingrediente se va mări considerabil.” – declară Daniel Pălici.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro