bistro bucurești
Restaurante Restaurante casual dining

Parol Bistro (București)

Deschis în acest weekend, Parol Bistro este cel mai nou bistro din inima veche a orașului. Situat într-o vilă veche, cu peste 100 de ani de istorie, localul este un melanj de vechi și nou, cu un meniu clasic de bistro.

Despre bistroul Parol

Aflat într-o casă boierească din strada Popa Nan, Parol își așteaptă oaspeții în 4 încăperi luminoase, a căror capacitate totală este de 47 de locuri la masă. Cei patru proprietari au decorat singuri spațiul, sub bagheta uneia dintre ei, ce este la bază arhitect, alegând să folosească un stil ce-ar putea fi denumit retro-smar. Piesele de mobilier vintage, de colecționar, printre care și un patefon Belle Epoque, perfect funcțional, sunt în acord cu sobele originale ale casei, ce au fost recondiționate pentru siguranță, nu doar pentru design.

Un mare plus pentru bistroul Parol este prezența unei camere de joacă pentru copii, ce comunică direct cu o cameră destinată părinților, separate de restul încăperilor printr-un coridor, astfel încât părinții își pot supraveghea liniștiți copiii, iar ceilalți clienți nu sunt deloc deranjați de gălagia și entuziasmul celor mici.

Denuimrea bistroului a fost aleasă pentru că cei 4 antreprenori care au lansat acest bistro îl văd ca pe o promisiune făcută celor ce intră în casa boemă din Popa Nan:

„Ne-am gândit să îi spunem Parol pentru că am făcut o promisiune; să îți oferim o experiență completă, un ambient deosebit, mâncare gustoasă, bautură aleasă și multă voie bună.”

Conceptul de Art Bistro face și el parte din această experiență completă, dorind să își primească oaspeții într-un ambient plăcut, dar și să ofere oamenilor talentați posibilitatea de exptimare. Astfel, colecțiile de opere de artă din spațiul bistroului Parol se vor schimba periodic, în funcție de disponibilitatea artiștilor.

Despre meniul bistroului Parol

Bucataria este spațiul lui Andrei Popa aka Hipster Jesus, concurent Top 10 MasterChef:

„Concursul MasterChef mi-a deschis ușa către o bucătărie profesională, unde îmi pot demonstra și pune în practică ideile culinare. Sunt hotărât să vă arăt că tocmai această pasiune și determinare reprezintă rețeta de succes în bucătaria PAROL. ”

Meniul este unul clasic de bistro, cuprinzând burgeri, quesadilla, paste, sandvișuri, gustări și deserturi precum Parol că-i de vis – o banana bread servită cu sos de ciocolată albă și cafea. Vinurile sunt de la Domeniile Averești.

Parol Art Concept Bistro: Strada Pppa Nan 95, Bucuresti

Foto: Antonio Socea

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro