Restaurante Restaurante casual dining

Pio Bistro – ciripituri în Dorobanți (București)

Pio Bistro s-a deschis recent în Dorobanți. Dincolo de a fi, însă, încă un bistro de Dorobanți, Pio este un loc pe care proprietarii l-au ales cu grijă, în funcție de energia sa, și este un bistro în care aceștia au pus în primul rând pasiune. Este suficient să stai de vorbă cu ei ca să vrei să încerci tot meniul și încă ceva.

Despre Pio Bistro

Începutul lui 2018 a reprezentat și începutul lui Pio, bistroul cu nume de ciripituri (în spaniolă, pio înseamnă ciripituri), adus în această formă de oameni cu experiență în domeniu, atât la nivel de proprietari, cât și de bucătari.

Bistroul este dispus pe două etaje, cu o mică bucătărie deschisă la parter și 60 de locuri în interior. Vara, terasa poate primi în jur de 30 de persoane. De amenajarea spațiului s-a ocupat o firmă cunoscută din București, care și-a pus semnătura pe multe localuri din Capitală.

Unul din dezideratele principale la Pio este cel de a respecta calitatea ingredientelor și, astfel, de a-i respecta pe clienți. Iar dintre cei care au devenit obișnuiți ai casei deja, știu că pot veni aici și pentru mâncăruri care nu există în meniu, dar pe care le pot comanda în avans cu o zi și vor fi gătite special pentru ei, iar posesorii de animale de companie pot fi fericiți pentru că Pio este pet friendly.

Despre meniul Pio

La Pio vei întâlni ceea ce în ultima vreme este cunoscut drept un meniu urban. Adică o selecție restrânsă de preparate din bucătăriile lumii, care s-au strecurat în conștiința urbană și au devenit preferate ale tuturor. Meniul de aici este scurt, 25 de feluri în total, care includ aperitive, salate, paste, feluri principale și deserturi, totul bine închegat, cu porții generoase. Planul, încă de la deschidere, a fost cel de a schimba structura preparatelor în funcție de sezon, mai ales că pentru aprovizionare apelează la fermele mici, cu atestare eco, din jurul Bucureștiului

Antreul vedetă îl reprezintă plăcinta pachanga, un fel de trigoane umplute, din bucătăria turcă. Felul principal este dominat de beef rib, coaste de vită gătite încet, sous vide, vreme de 12 ore, iar desertul preferat de clienți este profiterolul, gogoșele din aluat umplute cu cremă catalană și fără înghețată, nu așa cum suntem obișnuiți.

Meniul de mâncare este completat de un meniu de vinuri la fel de compact și câteva alte băuturi non-alcoolice.

Pio Bistro – str. Puțul lui Zamfi, nr. 2, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro