carte de copii
Food stories News

Prin piețele lumii

Editura Frontiera a lansat ghidul ilustrat pentru copii, dar și pentru foodies, „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.

Cartea cuprinde planșe ilustrative pentru cele mai frumoase și reprezentative piețe din 12 țări, fiecare corespunzând unei luni calendaristice. Luna august este dedicată României, reprezentată prin piețele Obor (București) și Dacia (Brașov). China, Etiopia, Franța, Chile sunt doar câteva dintre celelalte țările reprezentate în acest ghid plin de informații interesante deopotrivă pentru copii și adulți.

Autoarea Maria Bahareva a lucrat ca editor pentru diverse proiecte media, precum National Geographic Traveller, și a scris ghiduri de călătorii. Prin piețele lumii este prima sa carte pentru copii.

Artista Anna Desnițkaia este cunoscută publicului din România ca ilustratoarea cărții O sută de ani în casa noastră de Aleksandra Litvina. Arta ei beneficiază de recunoaștere internațională, fiind prezentă la Expoziția ilustratorilor de la Bologna (2019) și Bienala de la Bratislava (2017). De asemenea, Anna Desnițkaia a fost nominalizată la Premiul Astrid Lindgren Memorial (2018).

Cartea „Prin piețele lumii” a fost tradusă de scriitorul Vasile Ernu, care a și contribuit la procesul de documentare a piețelor din țara noastră, în vederea includerii lor în acest ghid ilustrat.

CITEȘTE ȘI
Joseph Hadad Omul
Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com