Restaurante de top

Restaurante de top: Arezzo (București)

Deschis cu ceva mai mult de jumătate de an în urmă, într-o zonă rezidențială din Pipera, restaurantul Arezzo a apărut din pasiunea pentru mâncarea bună și ingrediente de calitate pe care familia care îl deține o are.

Despre restaurantul Arezzo

Gândit ca o osterie, cu un meniu concis și totuși cuprinzător, restaurantul ocupă parterul unei case din cartierul rezidențial Domus din Pipera. Când vremea devine mai bună, curtea din spate servește drept zonă de terasă, decorată cu lumini ambientale și plante aromatice, având dublu acces: atât din cartierul din care face parte, cât și din strada principală.

Decorat simplu și modern de arhitecta Ana Coralevici, Arezzo a păstrat totuși elemente tradiționale care, alături de peisajul câmpenesc din față, îi dau un aer pitoresc. Cuptorul de pizza este elementul central al restaurantului, iar spațiul este de așa manieră organizat încât poate găzdui și mese mai intime, dar și mese în jurul cărora se adună mulți prieteni, ori poate fi complet ocupat de vreo aniversare, având o capacitate perfectă pentru petreceri.

Meniul Arezzo

Marea majoritate a ingredientelor folosite în preparatele din meniu sunt importate din Italia, la fel ca și vinul, pentru a păstra gradul de autenticitate pe care patronii, gurmanzi de meserie, și l-au dorit pentru localul lor. Oferta este una obișnuită pentru o osterie, cu câteva tipuri de antreuri și salate, câteva paste, pizza, carne și pește și un pic de deșert. Pe lângă paste clasice precum spaghetti AOP, vei descoperi în meniu și rețete inedite cum ar fi paccheri cu ragu de creveți și șofran. Dintre pizze, poate vei remarca ceva ce nu găsești prea des în meniurile restaurantelor italienești: pizza margherita di bufala, cu mozzrela di bufala. La finalul mesei îți recomandăm să încerci fie clasicul tiramisu, fie tortul casei, bogat în ciocolată.

Adresa: Strada Emil Racovita nr. 70/3/2, Pipera

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro