Restaurante Restaurante de top Restaurante în hoteluri

Restaurante de top: Cucina (București)

Bucătăria italiană nu înseamnă numai pizza și pasta, iar la restaurantul Cucina din incinta hotelului JW Marriott și-a făcut un titlu de onoare din a-ți demonstra acest lucru.

Despre restaurantul Cucina

Atmosfera din restaurant recreează spiritul unei ferme rustice din Toscana, atât prin decor, cât și prin acea ospitalitate tipic italiană, întreținută de un staff pasionat, plin de căldură și de voie bună. Plăcerea preparării deliciilor culinare se poate observa cu ochiul liber, căci chef-ul italian și ajutoarele sale își fac numărul de magie în bucătăria deschisă din incinta restaurantului.

cucina3

Dacă ajungi în restaurant pe după-amiază-seară, să nu fii surprins de chelnerii care acompaniază muzica live de pian cu canțonete și alte reprezentații de seamă.

Cel mai nou chef al restaurantului, Andrea Biccini, a prins pasiunea pentru gătit de la bunica sa și desăvârșit bucătăria specifică Perugiei, de unde provine, cu cei 30 de ani de experiență pe care i-a acumulat în restaurante de renume din Europa, Orientul Mijlociu și vase cu croazieră.

Meniul Cucina

Mergând pe ideea autenticității, meniul restuarantului Cucina cuprinde produse realizate exclusiv în bucătăria proprie, fie că vorbim de grisinele care să-ți trezească apetitul sau pastele proaspete. Peștele și fructele de mare sunt nelipsite din meniul zilnic, iar dacă ești foarte pofticios sau însoțit de o altă persoană cu aceleași preferințe culinare, este musai să încerci Caciucco classico alla Livornese, o supă tradițională din Livorno din fructe de mare.

Rutina de bun-venit include un aperitiv format din două tipuri de pâine făcută în casă, servite alături de bucățele de parmezan și deliciosul ulei de măsline italian. Și pentru că o masă delicioasă italiană nu poate fi completă fără un pahar de vin alături, la Cucina ai o listă interesantă de vinuri din care să alegi ceva potrivit comenzii tale.

Bucuria oricărui gurmand stă în una din cele mai mari invenții are restaurantelor: platourile de degustări. De ce să fii nevoit să te rezumi doar la un fel, atunci când poți să încerci din mai multe?! Exact pe acest principiu se bazează și Piatto del ghiotto, un mix de deserturi, pentru două persoane, care conține ce-i mai bun în meniu: faimoasele tiramisu și pana cotta, tarta piemonteză, crème brûlée cu cremă de alune de pădure, cheesecake și gelatto de vanilie.

Restaurantul Cucina se află la etajul 1, în incinta hotelului JW Marriott din Capitală, Calea 13 Septembrie, nr. 90.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro