Restaurante

Restaurante de top: Osho (București)

Cu un nume consacrat deja pe piața de restaurante din București, Osho continuă să se mențină în topul iubitorilor de carne pentru preparatele gustoase și atmosfera relaxată, în ciuda amplasării sale într-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Capitală.

Despre restaurantul Osho

Trăgându-și numele nu de la gurul indian, ci de la un lanț de măcelării din anii 1930, ai căror proprietari se numeau Oscar, Sam, Harry și Oliver, de unde și acronimul, restaurantul promovează ideea de alimentație sănătoasă, focusându-se pe carnea de vită, cea mai bună carne roșie. Carnea provine de la propriile ferme de vite Angus, crescute după standardele bio.

Atmosfera relaxată a localului este dată și de flexibilitatea aranjării meselor, în funcție de clienți, dar și de conceptul „totul la vedere”: frigiderele de maturare a cărnii reprezintă piesa de rezistență a sălii. Bucătăria și grilul sunt deschise către restaurant, la fel și galantarul de mezeluri și brânzeturi, astfel încât oricine poate să vadă mereu în ce stadiu se află preparatele din meniu.

Meniul restaurantului Osho

Meniul este unul concis, ce acoperă, însă, toate gusturile, de la mic dejun la salate și paste și, evident, preparatele din carne, atât vita Angus, vedeta meniului, cât și berbecuț sau pui. Carnea de vită nu a trecut prin procesul congelării, așa că aroma este păstrată întocmai. Toate fripturile vin însoțite de salată și cartofi wedges, fierți și apoi ușor prăjiți, pentru a prinde crusta crocantă.

Și dacă printre cei prezenți la masă se găsesc și consumatori care nu iubesc carnea, există oricând varianta de pește și fructe de mare, restrânsă, dar suficientă cât să acopere toate gusturile. Burgerii de multe feluri și cele câteva sandvișuri pot fi opțiuni pentru o masă pe fugă. Iar dacă ai timp suficient la dispoziție, comandă și un desert, alegând dintre variantele clasice precum cheesecake, tiramisu sau brownie, ori ceva mai special, cum ar fi un burger de înghețată.

Adresa: Bd. Primăverii nr. 19-21, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro