Restaurante de top

Restaurante de top: CAJU by Joseph Hadad

Aflată de jumătate de an pe piață, braseria Caju by Joseph Hadad s-a așezat deja în peisajul gastronomic bucureștean cu un meniu interesant, o locație frumos decorată și o terasă ce atrage privirile oricui trece pe strada Nicolae Golescu, în spatele Ateneului Român.

Despre Caju by Joseph Hadad

Conceptul braseriei Caju este casual, cu preparate care se adresează unor paliere variate de clienți, este locul unde Joseph și-a propus să aducă la masă gusturile din copilăria sa, cu puternice influențe nord africane.  Denumirea “Caju” este simbolică, reprezentând pasiunea lui Joseph pentru gastronomie, precum și detaliile care fac diferența în gătitul preparatelor.

Stilul localului este realizat în tradițiile unei braserii internaționale, stil care reunește combinații de lemn, metal și cărămidă, accentuate de lumini deosebite care pot schimba radical atmosfera localului, de la romantic seara, până la business la pranz. Proiectul de design a fost realizat de Grosu Art Studio, arhitecții Victor Grosu și Adrian Ianculescu venind cu o propunere de reamenajare a spațiului (un fost restaurant spaniol) extrem de creativă, ce este înscrisă în prezent pe platforma internațională archilovers.com. Spatiul are 3 zone, cea centrală care reunește 14 mese și este dominată de un tavan curbat din lemn, fiecare masă având lustra dintr-un mix de ceramică și metal. În dreapta intrării se află o zonă specială, unde gurmanzii pot vedea cum se pregătește live pâinea marocană, în centrul spațiului fiind amplasată o masă tip bar care a fost elaborată special pentru acest local. La subsolul spațiului a fost amenajata o „bibliotecă“ de vinuri, stil cramă, cu o masă de șase locuri, unde pot mânca cei care își doresc mai multă intimitate.

Caju are o capacitate de aproximativ 60 de persoane, iar terasa în stil franțuzesc deservește cu 40 de locuri.

Meniul Caju by Joseph Hadad

Chef Hadad a lucrat la meniul Caju timp de aproape de 3 luni. Acesta include în jur de 40 de preparate împărțite între gustări reci, gustări calde, fel principal și câteva rețete de desert create chiar de el, intenția fiind de a acoperi cât mai multe gusturi cu aromele și mirodeniile specifice bucătăriei mediteraneene.

Vedetele meniului sunt pâinica coaptă pe loc, o focaccia marocană cu ierburi aromatice, pe care o primești la începutul mesei și peștele de vinerea, gătit după tradiția familiei, care poate fi comandat doar vinerea. Pe lângă acestea, meniul include și rpeparate populare, precum fish and chips sau burgeri, dar și feluri inspirate din bucătăria thailandeză ori cea magrebiană. Pentru cei mai pretențioși, un  ragu de momițe de vițel cu ciuperci și legume cu sos demi-glace sau un risotto milanese cu calamari pane, pot satisface papilele. Masa se poate încheia cu un ravioli de ananas cu creme patisier și spumă de vanilie sau tarta de ciocolată cu sos de mango și crumble de ciocolată crocantă. Totul se va prepară în restaurant, de la carnea tocată pentru burgeri, la paste și la sosuri.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro