Restaurante de top

Restaurante de top: Livada (Cluj Napoca)

Cluj Napoca a devenit în ultimii ani un adevărat pol al gastronomiei românești. Multe restaurante au reușit să impresioneze și chiar să aducă turiști în oraș doar pentru experiențele culinare. Unul dintre acestea este restaurantul Livada.

Despre restaurantul Livada

Deschis în 2013, restaurantul este un loc generos în care clujenii se adună pentru mese ce satisfac toate gusturile. 150 de oaspeți încap în interior, însă odată cu creșterea temperaturilor, terasa poate adăposti până la 350 de oameni. Iar dacă vrei să vii la restaurant și să te bucuri în liniște de un burger sau o limonadă, locul de joacă pentru copii îți ia grija lor pentru câteva ore.

Numele localului vine exact de la locul unde a fost deschis: o mare livadă care în momentul pârgului își așteaptă musafirii cu fructe proaspete. Dacă de spațiul exterior s-a ocupat în primul rând natura, de decorul interior, însă, e responsabil studioul de design Pick Two.

Restaurantul are o poveste agitată, pentru că la un an de la deschidere, un incendiu l-a mistuit complet. A reînviat însă ca pasărea Phoenix, cu un look nou și un meniu nou. Dacă la început acesta era exclusiv cu specific românesc, după revenire a început să înglobeze preparate din bucătăria internațională.

Serile de vineri sunt dedicate concertelor live deja devenite faimoase în zonă.

Despre meniul Livada

De meniul actual s-au ocupat proprietarii, împreună cu bucătarul Ovidiu Copândean. În meniu se regăsesc preparate pe toate gusturile, de la pizza și paste, la carne și diverse tipuri de burgeri. De fapt, restaurantul Livada este faimos pentru burgerii pe care-i face, aceștia fiind desemnați de câteva ori și câștigători în diverse competiții.

Dintre vedetele meniului, în afară de burgeri, mai trebuie să menționăm ciolanul și pulpa de rață confiată, iar papanașii reprezintă cel mai apreciat desert. Întreg meniul este acompaniat de o selecție interesantă de vinuri.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro