Restaurante de top

Restaurante de top: NORMA (București)

Restaurantul NORMA, deschis recent într-o zonă discretă şi liniștită din Dorobanți, aduce o experienţă nouă, robustă şi inedită prin reţete şi condimente adunate din colţuri uitate ale lumii de Chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef.

Despre restaurantul NORMA

Restaurantul NORMA a fost conceput ca un spațiu de relaxare, discret. Designul localului a fost realizat de arhitectul Ioana Viziteu, care a creionat conceptul în jurul poveștii de viață a bucătarului, fondator al restaurantului. Inspirația i-a venit din simplitatea și naturalețea lui Sissoko, creând astfel un loc cald, degajat și ușor pastelat. Respectul pentru arhitectura casei a fost o prioritate în această amenajare, punând în valoare fiecare detaliu vechi găsit în spațiu. Obiectele care compun decorul sunt realizate din materiale naturale, lucrate manual special pentru acest loc.

Restaurantul NORMA, din Dorobanti
Restaurantul NORMA, din Dorobanti

Clienții sunt întâmpinați de un detaliu decorativ ce poate trece neobservat și care pare o hartă a lumii care simbolizează bogăția de gusturi, și care este, în fapt, istoria vieții lui Chef Sidia Sissoko – toate locurile prin care a trecut adunând rețete şi combinații de ingrediente uitate de pe meleaguri îndepărtate.

Meniul NORMA

Restaurantul oferă un meniu cu influente puternice de origine franceză, însă oferta gastronomică de la NORMA nu se rezuma doar la acesta. Clienții pot participa la degustări de vinuri, precum şi la meniuri inedite de tip Degustation – un meniu special cu porții mici şi numeroase pe care nu le pot încerca în alte restaurante, acestea fiind specialități ale bucătarului.

Reinterpretarea lui Chef Sissoko a mâncării tradiționale românești cu influente franțuzești creează la NORMA rețete unice. Un astfel de exemplu este supa de roșii realizată exclusiv din roșii coapte la cuptor şi care nu conține apă. Supa este servită cu caviar de busuioc şi brânză de capră. Sau poți încerca un antricot de vită din Uruguay cu sos de vin roșu şi ciuperci Morilles. Preparatul este învăluit de o perdea de fum – la propriu – şi este dezvăluit clienților chiar la servire. Fanii fructelor de mare se pot bucura de midii în sos de vin, șalău de Nil sau chiar homar cu spumă din sos de homar şi alge.

Adresa: Str. Teodor Iliescu, nr. 33, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro