Restaurante de top

Restaurante de top: Pad Thai (București)

Pad Thai este cel mai emblematic fel al bucătăriei thailandeze și unul care definește mâncarea asiatică în general. Îl găsești de la taraba din colțul străzii, la restaurantele cu ștaif din întreaga lume. De aceea s-au gândit și proprietarii restaurantului omonim să îți denumească astfel localul.

Despre restaurantul Pad Thai

Deschis recent într-o zonă cunoscută pentru ieșitul în oraș, restaurantul Pad Thai ocupă un colț pe bulevardul Decebal din București. Pornit inițial cu ajutorul unei echipe de design, restaurantul a fost finalizat într-un stil minimalist, după gustul proprietarului. 30 de locuri în interior și alte 30 pe terasă adună amatorii de arome asiatice în acest pol al mâncării de peste mări și țări.

Despre meniul Pad Thai

Meniul restaurantului este structurat pe principalele bucătării asiatice, reunind preparate din Japonia, India și Thailanda în special, dar și câteva specialități din alte țări, cum ar fi orezul indonezian. Preparatele au fost concepute de Vasile Constantin, chef și manager al restaurantului, cu o experiență remarcabilă prin bucătăriile din întreaga lume și îndrăgostit de aromele Asiei. Toate preparatele, însă, sunt adaptate la gustul românilor, așa că nu vei avea surpriza să o iei la fugă de cât de picantă este supa thailandeză. Supă pe care, apropo, ți-o recomandăm cu încredere și care este și una din vedetele meniului.

Când vei răsfoi, însă, meniul, vei constata că preparatele sunt grupate în funcție de proveniență și poți chiar comanda câte un meniu întreg, compus de chef-ul bucătar astfel încât tu să ai parte de o masă indiană și prietenul tău să aibă în față o experiență japoneză, stând totuși la aceeași masă. Iar dacă ești vegetarian, la rândul tău ai un meniu doar pentru tine și alte preparate din care să alegi.

Desertul este ceva mai internațional, însă cel mai comandat este cel japonez, mochi, prăjiturele importate direct din Țara Soarelui Răsare. Și dacă tot ești acolo cu gândul și cu gustul, atunci poți acompania masa și cu o bere Sapporo, tot japoneză.

Foto: Zoltán Márton

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro