Restaurante de top

Restaurante de top: La Rambla (București)

O parte din savoarea Spaniei se găsește în centrul Bucureștiului, în restaurantul La Rambla, cu specific iberic, situat în Piața Victoriei. Pornit de la un tapas bar deschis în zona Dorobanți, restaurantul din locația actuală tocmai ce a sărbătorit 3 ani de existență.

Despre restaurantul La Rambla

Rambla este poate cel mai faimos bulevard din Spania, fiind un simbol al Barcelonei. Acesta a fost și motivul pentru care proprietarii au decis să își denumească restaurantul astfel. Tot din Barcelona s-a inspirat și arhitectul Alexandru Petreanu în amenajarea pe care a făcut-o, pornind de la creațiile lui Gaudi. Designul cuprinde atât interiorul, cât și grădina boemă din spate, care vara prinde viață, fiind o oază în forfota zonei.

Casa situată în Piața Victoriei este împărțită pe două niveluri, spații gândite diferit, dar reunite de același meniu. Parterul respiră Spania prin fiecare por, în vreme ce etajul are un aer mai de lounge, unde din boxe se aude altă muzică și este potrivit pentru întâlniri de afaceri.

Mesele sunt dotate cu sistem de chemare a ospătarilor, astfel încât serviciul este prompt, păstrând totuși intimitatea clienților.

Meniul La Rambla

Meniul specific spaniol este construit astfel încât să satisfacă atât gusturile românilor, cât și ale oaspeților din țara lui Cervantes. Bucătarul-șef La Rambla este Ramoni Trujillo Nuñez, parte din staff-ul La Rambla încă de la deschidere. Ea gătește în stilul zonei Tierra de Cervantes, Castilla de la Mancha, locul de unde a plecat Don Quijote de la Mancha spre aventurile sale fantastice.

Meniul cuprinde 113 preparate, dintre care peste jumătate sunt preparate cu fructe de mare gătite în stil mediteranean, restul fiind preparate strânse din toate regiunile importante gastronomic ale Spaniei, precum Andalucia, Castilla La Mancha, Valencia, Galicia și La Rioja.

Pentru ca savoarea preparatelor să fie cea autentică, majoritatea condimentelor este adusă din Spania. În afară de acestea, La Rambla lucrează direct cu parteneri spanioli pentru delicatese și vinuri, având o carte de vinuri cu peste 40 etichete din zonele La Rioja, Castilla, Ribera del Duero și  Extremadura.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro