bistro ateneu
News

Restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Français fuzionează cu Bistro Ateneu

Noul local creat în urma unirii celor două proprietăți ale aceluiași grup va funcționa în clădirea Galleron, cea care a găzduit, în ultimii doi ani, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu și va fi, în continuare, afiliat rețelei Relais & Châteaux. Astfel, locația de pe strada Episcopiei în care Bistro Ateneu a funcționat până acum se închide, lăsând locul unor noio proiecte.

Bucătăria restaurantului nou creatului restaurant va fi condusă de către Alexandru Dumitru, desemnat, în iunie 2019, Cheful Anului în ghidul Gault&Millau Romania, iar echipa va include profesioniști din ambele localuri. Odată cu fuziunea, Grupul Le Manoir întrerupe, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé și cu cheful coordonator Sorin Miftode.

Cătălin Grancea, Maître de Maison Relais & Châteaux Le Bistrot Français, începând cu anul 2015, și Octavian Gruianu, șef somelier al aceluiași local, continuă, însă, să fie la dispoziția oaspeților restauantului.


“De la început, din 2014, am muncit și am evoluat cu consecvență. Ne-am construit o echipă puternică de profesioniști pasionați – Maître d’, ospătari, somelieri, bucătari -, în a căror educație am investit în continuu. Am selectat proprietatea ideală, casa Galleron, a cărei poveste este în linie cu valorile noastre, și am amenajat-o într-un mod cald, elegant, care să ne reprezinte, îmbogățind-o cu o colecție de artă, de la cei mai apreciați pictori clasici români. Ne-am creat o cramă impresionantă, ce ne-a adus 6 premii Wine Spectator, dintre care 3 Best Of Award of Excellence, și care numără acum peste 900 de etichete de vinuri din întreaga lume, am dezvoltat relații și parteneriate cu unii dintre cei mai respectați producători ai lumii și am pus România pe harta Relais & Châteaux. Continuând pe acest fir roșu, anul acesta, am achiziționat un conac în Balotești, cu o grădină de 17.000 de metri pătrați, în care ne cultivăm propriile fructe, legume și plante aromatice. Din punctul meu de vedere, acest lucru va schimba cu totul filozofia gastronomică a restaurantului nostru, pentru că îl va duce într-o zonă farm-to-table, în care avem mult mai mult control asupra materiilor prime. Punând cap la cap toate aceste elemente și identificând un chef ca Alexandru Dumitru, extrem de talentat, organizat, ce contribuie activ la acest nou curent culinar – bucătăria românească modernă -, am considerat că este timpul să trecem la următorul nivel, să unim cele mai puternice atuuri ale noastre și să le aducem împreună într-un proiect major, care își va pune amprenta pe gastronomia românească, contribuind la modernizarea și popularizarea sa.”,


declară Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir.

Meniul Relais & Châteaux Bistro Ateneu este construit în jurul materiilor prime de foarte bună calitate, selectate de către chef Alexandru Dumitru. Ingredientele vedetă ale localului sunt legumele de sezon, ciupercile de pădure, plantele aromatice, dar și mistrețul, porumbelul, racii și peștii sălbatici. Toate procedurile, de la curățarea ingredientelor, până la prezervarea lor în sosuri, conserve, amestecuri de murături, afumarea peștelui etc., vor fi realizate în restaurant, pentru ca fiecare preparat să ilustreze întru totul filozofia gastronomică a echipei.


“Este un efort pe care puține localuri îl fac, însă care îți oferă oportunitatea de a te juca așa cum dorești cu materiile prime, cu aromele și texturile lor. Ca chef, simt că doar astfel îmi pot câștiga libertatea de a crea farfurii care celebrează sezonalitatea, terroir-ul românesc, tradițiile și bogăția noastră culturală.”,


completează chef Alexandru Dumitru.

Pentru a-și întări angajamentul față de gastronomia românească, restaurantul va găzdui constant cine la patru mâini, având ca invitați chefi extrem de apreciați și valoroși, din rețeaua Relais & Châteaux.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro