Restaurante casual dining

St. Patrick Irish Pub, un clasic al pub-urilor din București

Poate cel mai cunoscut Irish pub din București, St. Patrick are o istorie lungă și în dezvoltare. Deschis în 2009, pe 15 septembrie, barul din Centrul Vechi a fost printre primele puncte de atracție atât pentru petrecăreții români, cât și pentru cei străini, care abia începeau să descopere acea partea a Capitalei.

Despre pub-ul St. Patrick

Până în 2011 St. Patrick era cunoscut pentru stilul de Pub Shop, salonul fiind situat la parter și având denumirea de St. Patrick The Street Hall. Din 2011, spațiul se extinde la subsol, aducând încă un stil, Dublin Victorian Pub in salonul de jos, numit St. Patrick The Bridge. În 2014 St. Patrick a trecut la un alt nivel și a deschis un al treilea salon, St. Patrick Party Room – amenajat în stilul Brewery Pub, situat peste stradă de deja consacrata locație. Așa că acum ai de ales între trei spații inedite, în funcție de preferințe și de activități. În The Bridge, de exemplu, în fiecare sâmbătă seara are loc o petrecere cu DJ sau poate fi închiriat pentru petreceri private. Iar când sunt competiții sportive importante, mai ales din Premiere League, ecranele amplasate strategic adună suporterii la un loc.

Despre meniul St. Patrick

La pub vii în primul rând să bei și să te simți bine cu prietenii, așa că meniul de băuturi este unul extrem de bogat. Cu o varietate bogată de beri, atât la sticlă, cât și la draught, de la clasice la beri speciale, de la bere nefiltrată la bere neagră sau roșie, cum sunt Guinness-ul și Kilkenny-ul, pub-ul răspunde tuturor gusturilor. Și, în plus, cele peste 10 cocktailuri cu bere sunt oricând o alternativă. Însă într-un astfel de loc nu putea lipsi whiskey-ul, și el într-o varietate pe care nu o găsești peste tot.

Însă la toate aceste băuturi, parcă merge și ceva alături, așa că chef Marian Lică a compus un meniu de pub care se întinde din Irlanda până în România, trecând prin clasicele supă de ceapă, snaks-uri de asortat cu berea, precum Irish nachos sau onion rings, plus faimoasa shephard’s pie și îndrăgiții mici. O varietate de pizza completează meniul, iar pentru grupuri, câteva platouri combinate ușurează alegerile. În plus, separat, un meniu de burgeri de semnătură, în frunte cu deja faimosul Heart Attack, răspund nevoilor oricărui gurmand, fie el localnic sau turist. De curând au intrat în meniu și câteva tipuri de vită precum T-bone și tomahawk.

Deserturile sunt și ele de inspirație irlandeză, de la Homemade Bailey’s Cheesecake la Irish Brown Bread Pudding, un deliciu cald, însoțit de o cupă de înghețată aromată.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro