restaurant mexican
News

Ziua Mexicului la El Torito și Taqueria El Torito

În ciuda credinței generale, Ziua Națională a Mexicului nu este Cinco de Mayo, ci Ziua Independenție, care are loc pe 16 septembrie, iar El Torito nu vrea să lase nemarcată această ocazie.

După ce anul trecut au făcut furori, cântăreții de la Mariachi Mexico de Noche revin din Ciudad de Mexico în România pentru a umple de culoare și veselie serile de weekend în restaurantele El Torito, iar primele lor reprezentații sunt chiar în acest weekend, de Ziua Mexicului. Vineri, 15 septembrei, clienții de la Taqueria El Torito vor cânta alături de mariachi, iar sâmbătă, 16 septemnrie, trupa se mută în El Torito pentru o seară ce dă startul sezonului.

Tot pentru această ocazie, cele două restaurante au pregătit, pe lângă meniul obișnuit, o porție specială de tacos, Birria, dar și o ofertă de shot-uri de tequila: la fiecare shot comandat, primești încă unul din partea casei. Birria este o tocană de vită sau capră, în general, însă carnea din ea a devenit cu ușurință ingredient principal în tacos, așa că tacosurile omonime se fac cu carne de vită gătită încet într-un sos aromat de ardei iute cu ceapă și mirodenii și desprinsă de pe os în fâșii fine. Tortilla de tacos este și ea îmbibată cu sosul, care apoi vine ca garnitură alături pe farfurie.

El Torito este primul restaurant mexican din București, deschis în 2007, care continuă să te teleporteze direct peste ocean, într-un vârtej de gusturi și culori. Taqueria El Torito a apărut 10 ani mai târziu și este axat în special pe rețetele tradiționale mexicane de tacos.

CITEȘTE ȘI
Noutăți la restaurantul Gramont

El Torito – str. Iancu Căpitanu 30, București / Taqueria El Torito – str. Apolodor 3, București

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Booking.com