Care este cea mai bună pizza din oraș? Evident că răspunsul la această întrebare este unul cât se poate de subiectiv. Dar cu siguranță că nu este la fel de subiectiv răspunsul la întrebarea care este cea mai crocantă pizza din oraș. Iar acesta este: pizza schiacciata de la Angelor Grasso.
Despre restaurantul Angelo Grasso
Deschis în februarie 2019 la parterul Teatrului Național din București, restaurantul este unul cu specific italian, care din vara lui 2020, când i s-a alăturat pizzaiolo Giovanni, se focusează în mod special pe pizza crocantă, o pizza cu un blat foarte subțire, făcut ca la Roma.
Situat la parterul teatrului, restaurantul își așteaptă oaspeții atât din rândul spectatorilor care după hrana sufletului aleg să își hrănească și trupul, dar și al tuturor pasionaților de pizza și mâncare italiană. Decorat cu gândul la o grădină toscană, cu elemente clasice italiene, de la fețele de masă caroiate la coloanele romane imprimate pe pereți, restaurantul este unul spațios, cu locuri generoase între mese, oferind intimitatea discuțiilor și siguranța sanitară, atât de apreciată în această perioadă. Chiar și așa, poate acomoda până la 90 de persoane în interior și 70 pe terasă.
Despre meniul Angelo Grasso
Angelo Grasso, adică îngerul grăsuț, este un restaurant cu specific italian, în care majoritatea ingredientelor sunt importate direct din Italia. Vedeta meniul o reprezintă pizza cu blat subțire, crocant pe margini, făcută din aluat cu maia, nu cu drojdie, și dospit 48 ore, pentru ca apoi să fie întins într-un blat subțire și gustos pe care se așază relaxate ingrediente de cea mai bună calitate. Cele mai apreciate și comandate sortimente de pizza sunt Italia, Bufala e crudo, Trufe și hribi și Capriciosa, dar veți descoperi aici și o pizza inedită, cu șofran și hribi, care amintește de faimosul Risotto Milanese. Și dacă tot veni vorba despre el, îl găsiți și pe acesta în meniu, în varianta cu salsiccia, dar și paste cu fructe de mare, Spaghetti allo scoglio. Desertul emblematic este cestino di crocante con crema al mascarpone e frutti di bosco, adică un coșuleț crocant cu cremă de mascarpone și fructe de pădure.
Alături de preparatele italiene, merg la fix niște vinuri italiene, din bogata gamă pe care o au, sau, de ce nu, cocktailurile speciale, specifice restaurantelor din grupul Embassy, din care face parte și Angelo Grasso.
Angelo Grasso, str. Tudor Arghezi nr. 12
Adaugă un comentariu