Health

Beneficiile semințelor de dovleac

Dovlecii, cu semințele lor, sunt originari din continentul american – America de Sud, America de Nord și America Centrală. Cuvântul de origine mexicană “pepita” este tot una cu „semințe de dovleac”.

Semințele de dovleac sunt un aliment întâlnit în cadrul festinelor la sărbători în multe culturi ale Americii. Nativii americani le prețuiau atât pentru proprietățile medicinale, cât și pentru rolul lor în diete. În America de Sud, ele erau populare încă din vremea Imperiului Aztec (1300-1500). Aceste semințe s-au răspândit pe întreg globul prin intermediul trocului și exploratorilor care întreprindeau numeroase călătorii către Americi. În Europa de Est și în zona Mediteraneeană (în special Grecia) semințele au devenit un ingredient standard în prepararea multor feluri de mâncare. În India și Asia, ele sunt folosite ca medicamente.

Semințele de dovleac-cunoscute și sub numele de pepita– sunt semințe plate, de un verde închis. Ele se găsesc și în coajă de culoare alb gălbuie- deși unele specii de dovleac produc semințe fără coajă. Aceste semințe au o textură maleabilă, aromă dulceagă și gust untos. Se știe faptul că în unele țări semințele de dovleac prăjite sunt oferite celor ce bat la uși în seara de Halloween, dar mulți sunt de părere că ele merită să fie savurate pe parcursul întregului an. În supermarketuri, semințele de dovleac se pot găsi în toate formele enumerate mai sus – crude decojite, prăjite în coajă sau crude în coajă.

seminte raw

Beneficii

Semințele de dovleac sunt recomandate diabeticilor

Cele mai multe studii în legătură cu prevenirea sau tratarea diabetului prin consumul de semințe de dovleac au fost întreprinse pe animale, de aceea nu putem fi siguri de rezultate. Totul este la nivel preliminar. Cu toate acestea, studiile întreprinse arată faptul că semințele de dovleac sau esențele extrase din ele pot ajuta la reglarea nivelului de insulină din organismul animal și la prevenirea unor consecințe nedorite ale diabetului. Este dovedit științific că prin consumul acestor semințe ne putem diminua stresul acumulat.

Avantajele antibacteriene

Semințele de dovleac, esențele extrase din ele și uleiurile obținute sunt cunoscute de mult timp pentru beneficiile lor antibacteriene și antivirale. Cercetările au demonstrat că proteinele acestor semințe ne ajută să rămânem sănătoși. Lignanii din semințele de dovleac- pinoresinol, lariciresinol și lariciresinol- au proprietăți antivirale.

Luptă împotriva cancerului

Din cauza faptului că stresul joacă un rol important în activarea celulelor cancerigene din organismul uman, cercetătorii au început studii în legătura cu semințele de dovleac care pot vindeca sau preveni această boală. Studiile sunt încă la nivel preliminar, dar dacă ne gândim la faptul că semințele de dovleac conțin antioxidanți care pot elimina stresul, este ușor să ne închipuim că aceste studii vor avea un rezultat pozitiv. Cu toate acestea, cercetătorii nu au pornit de la această idee, ci de la cunoștințele deținute despre lignani. În acest moment, studiile sunt focusate pe două tipuri de cancer: cancerul de sân si cel de prostată.

dovleac1

Depozitarea

Semințele de dovleac se găsesc atât preambalate, cât și la vrac. La fel ca în cazul oricărui alt produs pe care îl poți achiziționa la vrac, va trebui să te asigur că recipientele în care sunt ținute semințele sunt bine acoperite și că magazinul este des aprovizionat, pentru a fi sigur că vei cumpăra semințe proaspete. Chit că vei cumpăra semințe preambalate, chit că te vei duce la secțiunea pentru vrac, verifică întotdeauna ca semințele să nu fie scorojite sau să nu aibă urme de insecte. Poți și să ceri să miroși semințele pentru a te asigura că nu sunt râncede.

Noi îți recomandăm să cumperi semințe crude și să le prăjești acasă. Cumpărând semințe organice, te asiguri că ele nu au fost expuse chimicalelor. Alegând să le prăjești chiar tu, vei avea control asupra timpului de coacere și temperaturii. Astfel vei știi că nu ai pierdut grăsimile „bune”. În același timp, vei putea să controlezi gustul obținut.

Semințele de dovleac ar trebui depozitate în caserole ermetice, în congelator. Deși ele se pot păstra până la câteva luni, nu vor mai fi la fel de proaspete după două săptămâni.

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro