Health

Un remediu ayurdevic pentru răceală

Să tratezi o răceală nu este niciodată amuzant. Dacă ești genul de persoană care tinde spre tratamente naturale făcute în casă în defavoarea medicamentelor clasice, vei adora acest remediu Ayurvedic. Rețeta este cunoscută de către femeile din India, care transmit acest remediu din generație în generație și care cunosc mai multe elemente ce țin de domeniul Ayurvedic – medicina tradițională indiană.

Atunci când un membru al familiei răcește, indiencele prepară acest amestec picant. Bolnavul simte o diferență notabilă după doar câteva administrări. Remediul diminuează tusea și alină gâtul inflamat. A doua zi, oricine ar trebui să se simtă mult mai bine.

Vei avea nevoie de miere, migdale și piper boabe (din acela pe care oricine îl are în dulapul din bucătărie chiar în acest moment). Pentru celelalte două ingrediente probabil vei face un plus de efort, dar acesta merită cu siguranță. Este vorba despre cardamon și ghimbir (atenție, evită pudra de ghimbir care se găsește la magazinele obișnuite. Ideal este cel care se comercializează în supermarketuri)

Ești gata să dai o șansă acestui remediu Ayurvedic? Ia o răzătoare și hai să începem.

Modul de preparare:

  • 3 lingurițe de migdale mărunțite
  • 30 de boabe de piper negru
  • semințele a 30 de boabe de cardamom (separa păstăile pentru a ajunge la boabe și curăță pielița de pe acestea)
  • 2 lingurițe de ghimbir
  • 3-4 lingurițe de miere, după gust

Macină migdalele, piperul și cardamonul până când se transformă într-o pudră fină. Mută totul într-un bol și adaugă ghimbirul. Amestecă totul și încorporează ușor mierea. Depozitează pasta rezultată într-o casoletă etanșă, la temperatura camerei.

Dozaj. Consumă 1-2 lingurițe pe zi pe toata durata răcelii.

De ce funcționează:

În medicina Ayurveda, aceste ingrediente sunt cunoscute pentru proprietățile lor de “încălzire” a organismului. Ghimbirul este un antiinflamator natural, iar mierea are proprietăți antibacteriene. Piperul negru este folosit îndeosebi pentru tratarea tulburărilor digestive. În același timp, cardamom-ul este folosit pentru a vindeca inflamațiile de la nivelul gâtului și problemele respiratorii.

Nota editorului: Ca în cazul oricărui alt tip de medicament, e bine să te consulți cu medicul înainte de administrare. Nu îl folosi dacă ești alergic la unul dintre aceste ingrediente. Nu este recomandat copiilor.

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro