ichiran
Food stories News

Ce se mai întâmplă prin restaurante

Sunt trenduri culinare, sunt trenduri în design, dar care sunt trendurile în obiceiurile de luat masa? Localurile din lume vin cu reguli noi, cu idei noi, unele mai bune, altele mai interesante

Ichiran

Ichiran este un lanț de restaurante de ramen cu 77 de locații în lume și cu o particularitate: încurajează cinatul solitar. Dacă pentru majoritatea oamenilor luatul mesei este un act social, la Ichiran există și un salon în care poți mânca alături de cei dragi, însă majoritatea clienților stau singuri în niște cabine delimitate, precum cabinele de vorbitor din penitenciare, care te forțează să te concentrezi pe ceea ce mănânci, luptând astfel împotriva obiceiului de a mânca pierdut în discuții sau cu ochii în diverse device-uri ce distrag atenția de la procesul nutritiv. În acest lanț de restaurante nu trebuie să interacționezi nici măcar cu personalul de servire pentru că mâncarea îți vine la cabină automat după ce ți-ai selectat-o de pe un formular de comandă care îți permite să îți personalizezi ramenul până în cele mai mărunte detalii.

Reverie

Chef Johnny Spero de la restaurantul Reverie din Washington a decis ca în fiecare seară pentru serviciul de chefs table să ofere o pereche de locuri pentru ei care nu își permit să plătească valoarea de meniu de degustare a celor șase feluri. Astfel, cei care prind unul din cele două locuri disponibile plătesc atât cât vor pentru mâncarea consumată, dar băuturile au costul obișnuit din meniu.

jarr bar

Jarr Bar

Inspirat de tapas-urile spaniole, proprietarul de la Jarr Bar din Seattle, SUA, a compus un meniu bazat numai pe băuturi și pește și fructe de mare din conservă, alegând însă conserve „elegante” și astfel o masă ajunge pe la 25 dolari de persoană.

Il Triangolo

Ai zice în Queens, marele cartier de imigranți din New York, eticheta în restaurante nu este așa importantă ca în Manhattan. Dar nu și la restaurantul clasic italian Il Tricangolo. Aici ținuta elegantă este obligatorie și telefoanele sunt stric interzise la masă. Nu ai voie să îți lași haina să atârne pe scaun și singura utilizare a mobilului este permisă pentru obținerea de poze cu mâncarea. Însă încărcarea lor pe rețelele sociale în timp real nu e nici ea permisă. Faci poza, pui telefonul în geantă și te bucuri de o cină old fashioned.

Ia-ți un aragaz bun

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro