Travel

Cele mai bune fromagerii din Paris, Capitala Mondială a brânzeturilor

Paris este o poveste la care toată lumea visează. Fie că te fascinează istoria și arhitectura sa, fie că te fascinează moda sau că ești un gurmand cu ștaif, Parisul are ceva să îți spună. Iar dacă ești aici, citind acest articol, cu siguranță că faci parte cel puțin din ultima categorie.

Este greu să alegi cele mai bune restaurante din Capitala Franței, este la fel de greu să alegi cele mai importante produse de încercat pe malurile Senei, iar brânzeturile se află aici la ele acasă, chiar dacă provin de la producători de pe teritoriul întregii țări. Iar printre miile de ferme cu sute de lactate, cele mai bune au ajuns în fromageriile de top din Paris. Acestea nu sunt doar niște magazine de brânză, ci adevărate temple închinate produselor lactate, ale căror angajați pasionați știu să îți vorbească despre fiecare brânză, despre producătorul ei, despre laptele și ingredientele folosite, despre oamenii din spatele etichetelor. Așa că dacă ai timp să te așezi la povești, te invităm să le treci pragul acestor fromagerii faimoase din Paris. Însă nu îți uita acasă portofelul: brânza fină cu cheltuială se duce acasă.

La Fromagerie de Paris

Aparține unei familii care se află la cea de-a patra generație de fromageri, iar magazinul în sine se află acolo din 1989. Din selecția de peste 180 de brânzeturi, cele mai recomandate sunt saint-nectaire, brie de Melun, très rare pavé de la Ginestarié (chêvre bio), saint-marcellin fermier și diversele comtés.

229 rue de Charenton, XIIe

Chez Virginie

Virginie, mai precis Virginie Boularouah a moștenit meseria de la tatăl său și o practică cu pasiune dîn 1976. În fromageria sa cele mai apreciate brânzeturi sunt brebis calcagno 24 mois (Italia), besace (chèvre de Savoie), cupidon (brebis fermier), gorgonzola 300zile de affinage și savarin aux truffes.

54 rue Damrémont, XVIIIe

Fromagerie Quatrehomme

Marie Quatrehomme a fost prima femeie fromager desemnată MOF (Meilleur Ouvrier de France ) și a predat afacerea fiicelor sale. Brandul său are mai multe locații, așa că este mai uor de găsit printre străduțele pariziene pitorești. Odată ajuns acolo comand-ți un charolais afumat și marinat whisky Nikka, gorgonzola à la cuillère, tome de brebis, mont d’or à la truffe și brie double à la pistache.

62 rue de Sèvres, VIIe / 4 rue du Rendez-vous, XIIe / 9 rue du Général-Leclerc, Issy-les-Moulineaux

Alleosse

Un alt fromager din tată în fiu, Philippe Alleosse, este posesorul celei mai mari „grote” de maturare din Paris, iar selecția sa nu se rezumă doar la Franța, ci are un mix interesant de brânzeturi cu poveste. Cele mai apreciate sunt reblochon de Savoie au lait cru, oricare chèvres, camembert, tome de brebis ossalois și abbaye de Cîteaux affiné.

13 rue Poncelet, XVIIe

 

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro