Săptămâna trecută, restaurantul Poesia a fost gazda unei colaborări unice în București: o cină cu stea Michelin realizată împreună cu Costes Restaurant din Budapesta.
Două seri la rând, terasa restaurantului Poesia și-a așteptat oaspeții pentru un meniu integral Costes, restaurant cu o stea Michelin din Budapesta, aflat sub coordonarea bucătarului șef Miguel Rocha Vieira.
Un meniu Michelin
Meniul din cele două seri de la Poesia a fost creat pe baza ingredientelor locale și a fost gătit cu ingredientele și echipa sosite direct de la Costes Budapesta.
Gustările de bun-venit au cuprins mini tarte cu spumă de mazăre și slănină, mini tarte cu cremă de porumb afumat și un „biscuite Oreo” cu cremă de brânză de capră cu lămâie și biscuite cu măsline. Alături a fost pâine de casă, “Pogácsa” și unt. Apoi a continuat cu Roșii de vară pregătite în feluri diferite, Conopidă picantă prăjită, fructe uscate și struguri, Păstrăv curcubeu de la “Tahitótfalu”, sos de gulie și unt, Carne de vită maturată în două feluri, broccoli “kai-lan” și sos de măduvă, iar la desert, Lămâie, lămâie, lămâie și „Nu totul este așa cum pare” – Mousse de ciocolată neagră, boia de ardei și zmeură.
Miguel Rocha Vieira
Chef-ul de origine portugheză conduce concomitent trei restaurante europene cu o stea Michelin, Fortaleza do Guincho, Costes Restaurant și Costes Downtown, și este jurat Masterchef în țara sa natală.
Cu o educație culinară realizată la Londra, chef Vieira s-a specializat în bucătăria clasică franceză și a gătit în restaurante din Anglia, Franța și Spania înainte de a deschide, în 2008, restaurantul Costes din Budapesta, care în 2010 a devenit primul din Ungaria ce a câștigat o stea Michelin.
Născut pe malul mării, la Cascais, Chef Miguel este mare pasionat de pește, atât în preparatele pe care le gătește, cât și în ceea ce îi place să mănânce. Dar alături de bucătăria mediteraneeană, în care este maestru, Miguel se bucură în fiecare an de street-food-ul din Asia de Sud-Est, acolo unde îi place să plece în vacanță pentru a descoperi mâncarea stradală într-o călătorie relaxată, cu rucsacul în spate. Tot la pește se întoarce și când îl întrebi despre mâncarea portugheză preferată, pentru că supa de pește a bunicii este cea care îi trezește cele mai multe emoții. Și asta pentru că, spune el, mâncarea nu este numai despre alimente, ci este despre experiență și probabil că toți marii chefi se întorc mereu la gusturile copilăriei, la mâncarea bunicii, cu care au crescut.
Citește și: Ce sunt stelele Michelin și cum se acordă
Adaugă un comentariu