cocktail
Drinks

Cocktailuri în loc de desert

Era o vreme când ideea de cocktail era asociată cu o băutură intens colorată, foarte dulce și cu o umbreluță care acoperea paharul. După care industria de bartending a evoluat, a devenit foarte creativă și experimentală și și în România ne putem lăuda cu pahare spectaculoase și cu gusturi remarcabile.

Dar ca și în moda vestimentară, trendurile sunt ciclice și acum reapar în meniuri cocktialuri-bomboană, care pot ține locul liniștite unui desert.

De exemplu, la un bar din Seattle, Outlier, barmanul John Walter a creat o băutură cu aspect de milk shake colorat, servită într-o ceașcă de ceai, ce poartă numele Ube-By (pronunțat ‘Ooh baby’) și este inspirat de desertul Ube and Toast a lui Anthony Sinsay. Cocktailul este făcut din Pierre Ferrand Cognac, lichior Luxardo Maraschino, crème de cacao și ube, toate agitate cu un ou care să îi dea textura de milkshake. Ube este o rădăcină, cunoscută și sub denumirea yam, a cărei pulpă este mov intens, ceea ce o face spectaculoasă în bucătărie, cofetărie și băuturi. Ceașca cu lichidul lila este garnisită cu o felie de ube, evident.

Un alt cocktail desert apare mai nou în meniul barurilor 16-Bit Bar and Arcade, cu locații în mai multe state Americane. Stay Puft cocktail este inspirat de Stay Puft Marshmallow Man, un personaj fictiv din filmul Ghostbusters. Băutura este făcută cu caramel vodka, vodkă cu frișcă, schnapps de scorțișoară și cremă de marshmallow. Iar deasupra tronează o mare marshmallow.

În South Carolina, la barul 44 & King din Myrtle Beach, clienții pot comanda cocktailul 1957, o reinterpretare a clasicului chocolate martini, realizat de barmanul Richard Sterling, ce este făcut de data aceasta cu Dixie Vodka, espresso, sirop de ciocolată, banane și nuci, lapte de migdale și frișcă.

Un alt chocolae martini este creat de Kyle Harlan pentru meniul Mission Taco Joint din Kansas City. Tres Chocolate are Tres Agaves Single Barrel Añejo tequila, crème de cacao, Pierre Ferrand dry Curaçao, Abuelita chocolate (o ciocolată în stil mexican cu scorțișoară) și Xocolatl bitters.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro