burger langa laptop
Foto: Anastasia Collection
Health

Cum să eviți greșelile unui prânz luat pe tastatură

Munca de acasă a devenit o obișnuință a zilelor noastre. De multe ori nici nu ne schimbam de pijama și ne punem direct în fața laptopului pentru a porni ziua de lucru. Fără colegi cu care să ne anturăm, fără pauza de țigară din fața clădirii, fără platoul cu fursecuri adus de colega de la conta care își serbează ziua, orele de muncă sunt legate și uneori le pierdem șirul. Și chiar uităm să mâncăm de prânz. Sau, dacă nu uităm, sigur mai facem una din greșelile de mai jos.

lunch home
Foto: 500

Dar cum putem să le evităm? Citiți și adaptați la viața voastră cu laptopul în brațe pe canapea.

De când munca de acasă a cucerit planeta, experții au început să scrie sute de articole despre cum să te menții sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și mental, în noul mod de funcționare. Și toți sunt de acord că separarea între orele de lucru și cele domestice trebuie să fie cât mai clară. Iar masa de prânz nu face notă discordantă. Dacă lucrați la masa din bucătărie, atunci nu aduceți bolul de supă lângă tastatură (din așa de multe motive!), dar nici farfuria de cartofi prăjiți, care nu sunt atât de dăunători tastelor, însă sunt dăunători obiceiurilor alimentare. Dacă nu aveți altă masă în casă, atunci, măcar strângeți laptopul, hârtiile, pixurile și ce mai aveți legat de muncă și aranjați masa corespunzător. Sau ieșiți și mâncați pe balcon ori în parcul din apropiere, dacă vremea o permite.

Un alt mod de a avea parte de o pauză de masă cum trebuie este să vă ocupați de ea de cu seară. Planificarea mesei de prânz vă va scuti de o grijă în timpul zilei și veți fi mai concentrați pe muncă. Așa că gândiți-vă ce ați vrea să mâncați a doua zi și pregătiți în avans tot ce se poate, astfel încât gătirea propriu-zisă să nu vă solicite prea multă energie.

Și pentru a nu fi tentați să munciți în timp ce mâncați pe tastatură, cel mai bine ar fi să programați un video call pentru prânz cu prietenii. Și ei trebuie să mănânce și, cum înainte ieșeați cu colegii la masă, acum puteți să o faceți virtual și să transformați experiența prânzului de acasă într-una socială.

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro