Lecții pentru copii în bucătărie
Foto: p_ponomareva
Food stories

Lecții pentru copii în bucătărie

Cum în perioada aceasta toți copiii stau acasă și trebuie să le găsim mereu activități care să le ocupe timpul, dar să fie și favorabile pentru educația și dezvoltarea lor, o idee ar fi să îi luăm cu noi în bucătărie. Pentru că au câteva lecții de învățat și de aici.

Chiar dacă este mai rapid, mai curat și mai în siguranță pentru toată familia să îi ții pe copii afară din bucătărie, ceea ce pot învăța ei în această zonă a casei și timpul de calitate petrecut împreună înclină mai mult balanța în favoarea implicării lor în procesul de pregătire a mesei. Prin urmare, iată câteva lecții cu aromă de mâncare pentru care copilul tău îți va mulțumi, probabil, peste ani.

Spiritul de echipă

Mai ales anul acesta când școlile și grădinițele au tot fost închise, spiritul de echipă a trebuit cultivat în familie. Așa că implicarea celui mic în procesul de gătire este o bună modalitate de a-l învăța să colaboreze.

Mâncarea contează

Dacă copilul tău participă de mic la realizarea întregului proces de pregătire a mesei și vede efortul depus pentru fiecare ingredient și modul în care unele depind de celelalte, va ști și pe viitor să aprecieze mâncarea și să nu o irosească.

Gătitul poate fi amuzant și magic

Lecții pentru copii în bucătărie
Foto: Strelciuc Dumitru

Un copil mic va fi fascinat de albușurile care prin batere se transformă în bezea sau de reacția efervescentă pe care bicarbonatul o are în contact cu oțetul. Toate acestea, pe lângă informațiile de natură științifică pe care ai putea să i le dai, nu fac decât să îi imprime ideea că munca poate fi și amuzantă, nu doar o corvoadă.

Mândria propriei munci

Când puiul tău vede că din mânuțele lui au ieșit acele clătite sau plăcinta, va căpăta încredere în sine, în propriile abilități și va ști pe viitor să se bucure de rezultatele propriei munci.

E ok să greșești

Și poate că nu de fiecare dată îi ies bine clătitele sau poate că în timp ce pune masa, îi scapă o farfurie pe jos și se sparge. Toate acestea sunt greșeli minore, care îl învață că este normal să greșești și că unele lucruri se mai pot și repara. De asemenea, este locul în care văd că tu, părintele perfect, poate ai greșit, așa că nici pentru ei nu mai este atât de dramatic.

Liber la explorat

Tot bucătăria poate fi și locul care să îi deschidă apetitul de explorare. Lasă-l să guste ingrediente (și ce dacă a băgat în gură niște făină crudă? Nu o să moară din asta!) și să fie creativ cu combinațiile alimentare. Astfel își va dezvolta apetitul pentru cunoaștere.

Citește și: Cum să faci cumpărături în mod inteligent

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro