Food stories

Legenda merelor verzi Granny Smith

Le vezi în supermarketuri, la raionul de fructe: merele verzi Granny Smith. Tari și îmbietoare, cu un gust excelent și nu tocmai ieftine. Te-ai întrebat vreodată de ce se numesc Granny Smith? Și care e legenda din spatele acestui nume?

Legenda spune că Marie Ann Smith, cunoscută drept Granny, o englezoaică emigrată în Australia împreună cu soțul ei la jumătatea secolului 19, plivea într-o zi în grădină când a descoperit o plantă crescută fără voia ei, într-un colț îndepărtat. Pe care nu a smuls-o din rădăcini. Câteva luni mai târziu, Marie a văzut că pe una dintre ramurile arbustului apăruseră niște fructe care s-au transformat rapid în mere, foarte diferite de cele pe care ea însăși le avea în grădină. Femeia avea să moară fără să știe că merele pe care le descoperise vor deveni cândva extrem de populare în întreaga lume grație rezistenței lor naturale la transportul pe distanțe lungi.

De fapt, originea merelor Granny Smith a rămas învăluită în mister până în 1924, când publicația Farmer and Settler a publicat istorisirea unui istoric local care intervievase doi bărbați ce o cunoscuseră pe Marie. Unul dintre ei și-a amintit că în 1868 (când el avea 12 ani) tatăl său fusese invitat la ferma lui Smith pentru a inspecta un copac ce crescuse lângă un iaz, în care atârnau niște mere verzi, deosebite.

Soiul de mere Granny Smith e recunoscut pentru calitățile antioxidante și pentru concentrația sporită de fenoli, mai mare ca a oricărui alt soi de mere. Merele Granny Smith sunt foarte bune pentru plăcinte dar, desigur, sunt delicioase și mâncate ca atare.

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro