Restaurante de top

Maize, primul restaurant „farm to table” din București

Primul restaurant din București care se aliniază trendului mondial „farm to table” este recent deschisul Maize, un restaurant făcut de oameni cu experiență în domeniu, dar și cu viziune. Iar bucătarul șef, Alex Petricean, tocmai ce s-a întors de la un stagiu de practică la faimosul restaurant-cult Noma din Copenhaga.

Despre restaurantul Maize

Situat într-o clădire veche și complet renovată de pe strada Paris, Maize ocupă ultimul etaj al acesteia, vara grădina din spate servind drept terasă cu bucătărie deschisă. Bucătăria deschisă este, de fapt, și unul din elementele centrale ale restaurantului de la etaj. Open kitchen este un alt concept pe care l-au adoptat în ultima vreme restaurantele de talie mondială. Bucătării deschise, transparente, la care oaspeții nu sunt doar clienți, ci și spectatori.

Având un spațiu de dimensiuni medii, luminos, cu un design conceput de Alina Stoian și mobilier confortabil și prietenos, restaurantul este deschis de luni până sâmbătă pentru prânz și cină, cu o pauză de o oră după-amiaza, iar duminica te așteaptă doar pentru brunch.

Despre meniul Maize

Respectându-și subtitlul, „Farm to Table”, toate ingredientele folosite în preparatele restaurantului sunt provenite direct de la producători, nu neapărat locali (din păcate avocado nu crește în Giurgiu), dar toți verificați și selectați pe sprânceană. Iar multe dintre produsele intermediare, cum ar fi oțeturile de exemplu, sunt produse direct în bucătăria restaurantului.

Alex Petricean, bucătarul șef, a avut grijă să reunească în jurul său o echipă de pasionați care gătesc direct în fața mesenilor. Tot el este cel care a conceput meniul ce va fi unul sezonier. Numărul preparatelor este unul mediu, dar care satisface toate gusturile, de la cele ale vegetarienilor, la cele are carnivorilor convinși. Vedetele meniului principal sunt, însă, fără doar și poate, păstrăvul curcubeu în foaie de varză și burgerul românesc, o chiftea închisă într-o chiflă pufoasă. Iar dacă erai obișnuit cu sfecla doar în felurile de mâncare sărate, atunci va trebui neapărat să încerci desertul pe bază de sfeclă și ciocolată după care vei înțelege lumea prin alți ochi. Sau prin alte papile…

Tags

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

elefant.ro
Booking.com

TukTuk.ro