Restaurante casual dining

Pasta Restaurant, pentru iubitorii de… paste

Un Italiano Vero face paste așa cum a învățat din familia sa în două locații din București. Deschisă în urmă cu doi ani, prima locație se află pe Calea Victoriei, la limita Centrului Vechi, iar cea de-a doua, care abia a împlinit câteva luni, umple o străduță cochetă din dorobanți cu mirosul sosului de roșii proaspăt asezonat cu busuioc: Restaurant Pasta.

Despre restaurantul Pasta

Cele două restaurante sunt mici, având loc pentru o medie de 25 de persoane, suficient cât să păstreze atmosfera tipic italiană. De amenajarea celor două spații, cât și de meniu, s-a ocupat chiar proprietarul, Antonio Campisi.

Despre meniul Pasta

Evident că, dacă restaurantul se numește Pasta, vedetele meniului sunt pastele. Dar pe lângă acestea, preparate de aperitiv sau felurile principal aduc gusturile Italiei la București.

Pentru partea de paste, fiecare oaspete al restaurantului își poate compune propria variantă, pentru că mai întâi ai de ales tipul de paste pe care îl preferi, în privința formei, fie că este vorba de linguine, fusilli sau oricare dintre cele 10 varietăți, sau în materie de compoziție, putând alege paste clasice sau din grâu integral ori fără gluten. Următorul pas îl constituie alegerea sosului, a tipului de pregătire, de la cele mai simple, precum A.O.P., până la combinații complexe cum ar fi cele cu mușchi de vită, roșii cherry, spanac, usturoi și brânză tare Grana Padano. Cele mai căutate variante sunt, însă, cele carbonara, cu ragu a la Bolognese și penele Arrabiata.

[supsystic-gallery id=1]

Pastele obișnuite sunt în totalitate artizanale, produse în București, de un alt italian pasionat, Giovani Cinquepalmi, iar în farfurie prind gust datorită maestrului bucătar Daniel Anghel.

Meniul de vin este scurt, dar bine compus, în majoritate cu vinuri românești pe care Antonio le preferă, pentru a da acea amprentă locală. În rest, produsele de bază vin din Italia, iar cele proaspete, precum legumele, sunt autohtone.

Masa o poți încheia cu faimosul tiramisu sau cu o tartă de mere și caramel ori un mousse de ciocolată albă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro