Chefi

Portret de chef: Adrian Șișiu

Adrian Șișiu (29 ani) este un pasionat de gastronomie, în special de produsele cu specific italian. Și asta pentru că a studiat bucătăria în Italia, la IAL Emilia Romagna, o școală cu o programă de practică intensă. Ulterior, Adrian a profesat timp de 13 ani în renumite restaurante din Italia.

Unii oameni se exprimă prin muzică, alții, pictând. Eu am ales bucătăria deoarece am simțit că este cel mai bun mijloc prin care să mă exprim. Farfuriile mele vorbesc oamenilor despre hotărârea mea și, în fond, despre felul în care văd viața. Iar aplecarea mea asupra bucătăriei italienești povestește lumii despre originile mele și despre experiențele trăite ca om, nu doar ca bucătar”. Așa își începe chef Șișiu povestea despre pasiunea sa. Stabilit din 2003 cu familia în Italia, a prins gustul meseriei în Peninsulă, laolaltă cu rigurozitatea și dedicarea pe care italienii o au față de această profesie. Din parcursul său culinar fac parte London Hotel, parte a lanțului Batani Select Hotel, și restaurantul Tipiko din Pinarella, doar două dintre numele importante pe la care a trecut.

În 2014 a decis să se întoarcă în România și astăzi este chef al renumitului “Grand Hotel Italia” din Cluj Napoca.

Adrian este un membru marcant în Asociația Culturală Euro-Est Alternativ și Euro-toques, două asociații care au misiunea de a sprijini tinerii chefi să devină profesioniști desăvârșiți. Recent, el s-a alăturat echipei regionale ACEEA, care va concura la „World Championship” în 2018, în Luxemburg. Declarat câștigător absolut în cadrul a trei competiții internaționale, chef Șișiu a fost remarcat în competiția „Pizza and Pasta”, desfășurată anul acesta la București, unde a câștigat Trofeul pentru cea mai bună rețetă de paste și a participat ulterior la  Barilla Pasta World Championship.

Chef Adrian este specializat în bucătăria italiană și cea românească și caută în fiecare zi să descopere noi gusturi și orizonturi culinare. Tot din cele două bucătării provin și mâncărurile preferate de gustat: pastele gătite în tot felul de moduri și mămăliga cu brânză și jumări. Acasă gătește pentru familie și a dezvoltat chiar o serie de rețete speciale pentru copiii săi, astfel încât aceștia să aibă parte de cea mai bună mâncare, plină de nutrienți.

Sunt foarte atent la felul în care alți bucătari exploatează ingredientele. Aș putea să-l amintesc pe Chef Robert Rainford (Canada), care gătește o mare paletă de preparate, de la cele din bucătăria franceză, până la cele românești, el ducând arta grill-ului la rang înalt.”

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro