Îl știm pe Sidia Sissoko de când a participat la emisiunea Masterchef, însă pasiunea sa pentru gătit este mult mai veche. Acum, ea s-a concretizat și mai bine prin deschiderea restaurantului Norma din București.
Primele noțiuni legate de bucătărie le-a învățat de la bunica, în copilărie. Însă după participarea la emisiune a decis să se dedice exclusiv pasiunii sale și a revenit pe băncile școlii, de data aceasta ale școlii de bucătari, devenind chef cu acte în regulă, ucenicia făcând-o în bucătăria hotelului Radisson Blue.
Au urmat Bistro Lafayette, unde a fost head chef și Hand Made, unde a semnat și meniul, iar în prezent este head chef și cofondator al restaurantului de fine dining Norma.
Fiind pasionat de multă vreme de bucătărie, chef Sissoko a profitat de experiențele care l-au purtat peste tot în lume pentru a fura secrete ale bucătăriilor globului. Talentul, însă, și l-a exersat în bucătăria franceză, europeană, asiatică, africană, orientală, moleculară și fusion, dar și cea românească, cu care a crescut și care rămâne în topul preferințelor atunci când vrea să se întoarcă la mâncărurile de suflet. Îi pare rău că nu a apucat încă să aprofundeze bucătăria sud-americană, dar se laudă și cu calitățile sale de cofetar. Inspirația și-o ia de peste tot, însă chef-ul pe care îl admiră cel mai tare și pe care îl studiază este Raymond Blanc, cel mai cunoscut chef francez din Marea Britanie. Toate aceste cunoștințe și secrete a reușit să le cumuleze în meniul restaurantului său, oferind o experiență multiculturală celui care se așează la masa lui.
Pentru chef Sissoko pasiunea trece de ușa restaurantului el încântându-și familia cu toate ideile sale culinare, totodată bazându-se pe critica lor sinceră. Dar și pe cea a clientelei, pentru că adesea îi face plăcere să iasă din bucătărie și să facă cunoștință cu cei ce stau la masa sa.
Adaugă un comentariu