Chef Sidia Sissoko
Chefi

Portret de chef: Sidia Sissoko

Îl știm pe Sidia Sissoko de când a participat la emisiunea Masterchef, însă pasiunea sa pentru gătit este mult mai veche. Acum, ea s-a concretizat și mai bine prin deschiderea restaurantului Norma din București.

Primele noțiuni legate de bucătărie le-a învățat de la bunica, în copilărie. Însă după participarea la emisiune a decis să se dedice exclusiv pasiunii sale și a revenit pe băncile școlii, de data aceasta ale școlii de bucătari, devenind chef cu acte în regulă, ucenicia făcând-o în bucătăria hotelului Radisson Blue.

Au urmat Bistro Lafayette, unde a fost head chef și Hand Made, unde a semnat și meniul, iar în prezent este head chef și cofondator al restaurantului de fine dining Norma.

Fiind pasionat de multă vreme de bucătărie, chef Sissoko a profitat de experiențele care l-au purtat peste tot în lume pentru a fura secrete ale bucătăriilor globului. Talentul, însă, și l-a exersat în bucătăria franceză, europeană, asiatică, africană, orientală, moleculară și fusion, dar și cea românească, cu care a crescut și care rămâne în topul preferințelor atunci când vrea să se întoarcă la mâncărurile de suflet. Îi pare rău că nu a apucat încă să aprofundeze bucătăria sud-americană, dar se laudă și cu calitățile sale de cofetar. Inspirația și-o ia de peste tot, însă chef-ul pe care îl admiră cel mai tare și pe care îl studiază este Raymond Blanc, cel mai cunoscut chef francez din Marea Britanie. Toate aceste cunoștințe și secrete a reușit să le cumuleze în meniul restaurantului său, oferind o experiență multiculturală celui care se așează la masa lui.

Pentru chef Sissoko pasiunea trece de ușa restaurantului el încântându-și familia cu toate ideile sale culinare, totodată bazându-se pe critica lor sinceră. Dar și pe cea a clientelei, pentru că adesea îi face plăcere să iasă din bucătărie și să facă cunoștință cu cei ce stau la masa sa.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro