Chefi

Portret de chef: Ashlie Dias

După ce a călătorit prin întreaga lume, indianul Ashley și-a găsit de câțiva ani casa în București, acolo unde este acum executive chef al hotelului Sheraton.

Un gurmand prin definiție, lui Ashlie i-a plăcut mereu mâncarea bună, iar mama sa este o bucătăreasă foarte bună, care i-a insuflat de mic pasiunea pentru aromele bine dozate. Mai târziu a plecat să studieze managementul de hotel și ajuns la hotelul Taj Mahal din Mumbai, a intrat în bucătărie, de unde nu a mai plecat. De la puștiul care mânca mai repede decât putea mama să prăjească peștele în bucătărie la executive chef-ul de astăzi a fost un parcurs lung și gustos pe care Ashlie l-a parcurs. După plecarea sa din Mumbai, bucătăriile vaselor de croazieră de pe coastele americane i-au fost școală și rezidență, pentru ca apoi să lucreze mulți ani pe uscat, tot în Statele Unite, unde a urmat și cursurile Culinary Institute of America. Următoarea oprire a fost la Lyon, iar apoi în România, unde a venit pentru un post similar într-un alt hotel de renume, iar de mai bine de un an este la cârma bucătăriilor de tot felul din hotelul Sheraton unde vorbește cu personalul său mai în engleză, mai în româna, pe care a învățat-o de când este în țară.

Meniurile sale sunt complexe, având experiență în bucătăriile thailandeză, americană, italiană, japoneză, mexicană, franceză și, evident indiană, dar cel mai mult îi place să gătească și să mănânce pește și fructe de mare. Pe lângă acestea, la suflet i-au intrat și mâncărurile românești pe care le adoră, cum ar fi mămăliga cu brânză și ouă sau ciulamaua de hribi cu mămăligă. Tot printre preferințe, chef Ashlie enumeră și macaroanele cu brânză, o moștenire din perioada sa americană, dar și piureurile de orice fel.

Deși este aproape zilnic în bucătăria hotelului, el mai are plăcerea de a găti și acasă, pentru cei dragi, iar testele de noi preparate le face atât pe colegii din hotel, cât și pe membrii familiei. Ce trece testul, ajunge în meniu. Fiind adoptat într-o familie neaoșă, chef Dias se bucură de produsele primite de la țară din Bucovina, iar când acestea nu au ajuns încă, trage o fugă până la Piața Obor pentru tot ce este mai proaspăt în sezon. Iar pentru inspirație Ashlie se uită la colegi de-ai săi cu mai mult renume internațional, dintre care cel mai mult îi admiră pe Charlie Palmer, Alan Wongs, Gary Danko și George Blanc, cu care a și lucrat, dar și Thomas Keller, pe care doar l-a cunoscut.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro