Chefi

Portret de chef: Cesar Velasquez

Chef Velasquez a ajuns în România după ce din țara natală, Chile, a făcut un lung popas prin Spania. De doi ani gătește românilor, iar în ultima vreme îl găsiți în bucătăria restaurantului Gargantua din Capitală.

Povestea de dragoste cu bucătăria a lui Cesar a început datorită vărului său care i-a inspirat pasiunea pentru gătit. Prima sa zi de gătit a fost într-un hotel mare din Chile, care hrănea zilnic peste 1200 de oaspeți. De acolo gusturile l-au purtat către vechiul continent, acolo unde Spania i-a devenit casă pentru mulți ani. Timp de o decadă a lucrat pentru a-și consolida cariera de chef, iar „în acest moment m-am stabilit în frumosul București, unde am plăcerea de a lucra și a dezvolta toată experiența mea culinară la restaurantul Gargantua din Dorobanți, alături de o echipă bine instruită”.

Deși este deja de 2 ani în România, chef Velasquez, care altfel se laudă că știe să gătească preparate din orice bucătărie internațională, se cam împotmolește la sarmale pe care vrea să ajungă să le facă perfect. Dar rădăcinile nu se uită și deși s-a adaptat și la mâncarea de aici, bucătarul născut pe malul Pacificului adoră să mănânce pește și fructe de mare cât mai proaspete, dar nu refuză niciodată nici mâncarea asiatică, pe care o consideră interesantă și fresh.

Programul încărcat de la restaurant nu îi permite prea mult să experimenteze, așa că toate ideile le încearcă acasă, acolo unde nu există întrruperi și „feedback-ul este corect și sincer”. De fapt, spre deosebire de mulți bucătari Cesar gătește și acasă cu la fel de multă plăcere și dedicare.

La capitolul inspirație, chef Velasquez îl alege pe Juan Mari Arzak, un chef de origine spaniolă, care experimentează cu peste 500 de condimente rețeta perfectă. În rest, în categoria palmares, Ceasr se poate lăuda că a gătit pentru Gordon Ramsey și a fost finalist în cadrul concursului Top Chef.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro