Chefi

Portret de chef: Elias Harmouch (K-Grill)

Ai zice că nu e mare filosofie să prepari mâncarea pentru un fast-food. Însă ca acea mâncare să aibă un gust bun, să fie de calitate, nu doar nişte cartofi la pungă aruncaţi într-o friteuză, este nevoie de mâna unui bucătar cu experienţă care să creeze un meniu adaptat consumatorului în viteză, aşa cum este cel care vizitează Băneasa Shopping City ori Mega Mall sau corporatistului ce lucrează în Piaţa Victoriei, locaţii unde se găsesc restaurantele K-Grill. Elias Harmouch, un bucătar cu 15 ani de experienţă, este chef-ul care pregăteşte, testează şi crează mâncărurile cu notă libaneză pe care le găseşti în fast-food-urile K-Grill.

Povestea lui Chef Elias Harmouch

image001Dragostea pentru bucătărie a moştenit-o de la mama sa, care gătea şi mixa aromele cu îndemânare, aşa că în scurt timp, de la copilaşul care doar observa, s-a transformat într-un mic bucătar ce îşi oferea ajutorul la tot ce era de făcut. Însă pasiunea nu îi era de ajuns, aşa că, odată ajuns la vârsta maturităţii, s-a decis să urmeze cursurile de management hotelier, care l-au ajutat să îşi urmeze chemarea gastronomică, ducând-o la un nivel superior. Venirea în România nu i-a pus prea multe probleme, pentru că, spune el, românii sunt destul de similari cu libanezii şi a putut construi cu ei relaţii foarte bune.

Cel mai mult îi place să îşi observe clienţii şi nivelul lor de satisfacţie, iar dacă aceştia devin obişnuiţi ai locului, pentru chef Harmouch nu există răsplată mai bună.

Despre Chef Elias Harmouch

Născut în Liban, Chef Elias este pasionat de bucătăria natală, însă nu refuză să gătească nici preparate din bucătăria internaţională, mai ales cea italiană, chineză sau, surprinzător, armeană. Însă atunci când vine vorba de preferinţele alimentare, ele nu există. De câte ori pleacă în ţări străine, preferă să încerce produse locale, iar când este la el acasă, alege după pofte, după cum se simte. Şi mâncarea românească îi place, mai ales felurile tradiţionale, precum sarmalele, fasolea cu porc afumat sau mămăliga şi ne spune că cea mai bună mâncare a savurat-o în Maramureş, acolo unde totul e organic şi proaspăt. Prospeţimea ingredientelor este şi trăsătura de bază a produselor pe care Chef Harmouch le cumpără atât pentru bucătăria de teste, pentru bucătăriile lanţului, cât şi pentru bucătăria personală.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro