Chef Mihai Toader
Chefi

Portret de chef: Mihai Toader

Chef Mihai Toader a fost unul din primii concurenți ai Masterchef care s-au făcut remarcați. Pasionat de bucătărie încă din liceu și continuându-și pasiunea și mai târziu în facultate, a știut să prindă trenul care îl ducea către bucătăriile profesioniste. În urma concursului, chef Florin Dumitrescu i-a oferit un post în echipa al cărei executive chef era. Și-a început cariera la restaurantul Goccia, unde și-a făcut adevărata ucenicie. A urmat o consultanță pe care a oferit-o unui restaurant din Alba Iulia, urmată de postul de executive chef pentru un restaurant din Sibiu. În acest timp a fost și unul dintre finaliștii etapei pe zona Balcanilor a concursului San Pellegrino Young Chef. Din 2015 s-a întors în București, chiar la Goccia, dar de data aceasta din postura de executive chef, iar în prezent conduce bucătăria restaurantului A3.

toader5

„Am învățat bazele bucătăriei franțuzești, însă îmi place foarte tare să combin gusturile, uneori și culturile gastronomice. Mă inspiră orice bucătărie, inclusiv cea românească, și încerc de fiecare dată să pun în valoare diferite ingrediente.”

Lui Mihai îi lasă mereu gura apă după un piept de porc gătit lent și corect, dar și după prăjitura făcută de bunica lui. Și dacă tot veni vorba de familie, îi pare rău că în ultima vreme mai are timp doar din când în când să o facă fericită cu preparatele sale. Mai ales că tot ce vrea să testeze, se întâmplă în bucătăria restaurantului. Inspirația pentru noile preparate și-o găsește în natură, dar și în oameni. Îi place să cunoască, să umble, să vadă, și apoi să transpună totul în aromele reunite într-o farfurie. La capitolul inspirație nu puteau lipsi nici marii industriei, printre care îi amintește pe Massimo Bottura, Alex Atala, David Munoz, Ferran Adria, Marco Pierre White, Alain Ducasse, și lista poate continua.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro