Chefi

Portret de chef: Sami Corodianu – Restaurant La Samuelle

Sami este un bucătar cu peste 20 de ani de experiență, atât în România, cât și în Spania. După un parcurs profesional ce i-a îmbogățit palmaresul culinar, chef Corodianu și-a deschis de curând propriul restuarnat, „La Samuelle”, care îi poartă porecla. Însă până aici, Sami a străbătut cale lungă.

Începuturile lui chef Sami Corodianu

Primul job a fost cel de ajutor de bucătar la Hotel Majestic, unde a muncit timp de 3 ani. Au urmat apoi restaurantul Princess Casino, Institutul Francez, Café Ole și Trattoria Daimon Club. A intrat prima oară în bucătărie ca un tânăr bucătar rebel, cu părul lung, transformându-se cu timpul în rapper bucătar. Acesta a fost și momentul în care și-a însușit numele ”Samuelle”.

În 2002 a plecat 4 ani în Spania unde a lucrat într-un restaurant românesc, perioadă în care și-a îmbogățit considerabil repertoriul de rețete, și-a dezvoltat creativitatea și spiritul de inițiativă, transformând orice preparat într-un succes culinar. Astfel, a devenit bucătar principal al unuia dintre cele mai bune restaurante românești din Plaza Mayor, în Madrid, unul cu specific internațional. Aici îi călcau pragul zilnic atât români, cât și spanioli, nume sonore din lumea fotbalului, muzicii și culturii care veneau special să savureze mâncărurile lui Sami.

Recunoașterea ca chef

Sami s-a întors în țară visând să-și dezvolte într-o bună zi propriul restaurant, să aibă libertatea să-și construiască bucătăria de la zero, cu toate utilitățile mult dorite, tot ce-i trebuie unui bucătar creativ și vizionar. Își dorea să-și compună singur meniul care să satisfaca și cele mai exigente gusturi.

În 2006 începe colaborarea cu Trattoria Daimon Club, locul în care tot talentul lui Sami a fost maiestuos pus în valoare atât la restaurantul clubului cât și la evenimentele special organizate în locație.

De-a lungul carierei sale, Samuelle a participat și la diverse competiții culinare pe care le-a câștigat. La Duelul Bucătarilor Selgros s-a clasat pe locul doi, însă în finala MetroChef București și show-ul tv Duelul Bucătarilor a fost declarat învingător.

Din 2015, visul său s-a împlinit și a devenit proprietarul restaurantului ce îi poartă numele: La Samuelle, din București.

Despre Sami

*Nu gătește niciodată acasă, iar toate rețetele noi le încearcă în bucătăriile în care lucrează

*Preferă bucătăria italiană și spaniolă, dar știe să gătească preparate de oriunde.

*Deși deserturile din meniul restaurantului său sunt preparate tot de el, nu se consideră un expert în dulciuri.

*Cumpărăturile pentru restaurant le face, în afară de furnizori, de la Metro, din Piața Progresu și de la Raionul de Pește din Piața Dorobanți.

Foto: Virban Photography

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro