gabriel dina
Chefi

Portret de chef: Gabriel Dina

Chef Dina este dirijorul bucătăriei de la Corto Maltese, cel mai nou deschis restaurant din zona Dorobanți. „În timp, practicând meseria, mi-am descoperit pasiunea și am descoperit satisfacția de a oferi clipe de rafinament oaspeților mei și de a-i face să revină cu drag”, așa își începe el pledoaria pentru alegerea făcută.

Drumul și l-a stabilit devreme, când s-a decis că vrea să se facă bucătar și drept urmare a ales un liceu de profil. „După perioadele de practică, am început să lucrez cu normă întreagă la 18 ani, la Bellini (București), un restaurant cu specific italienesc. A fost primul meu job, deci obiectivul pe care îl aveam era să câștig cât mai multă experiență și să evoluez. Ulterior, când a venit timpul pentru o schimbare, am ajuns în locul în care, cu ani în urmă, fusesem elev practicant, într-o firmă de evenimente, în care specificul culinar era bucătăria tradițională românească. Am petrecut 4 ani aici și am crescut foarte mult profesional.” Următoarea oprire importantă a fost la Mezze Taverna, locul în care a realizat că este cu adevărat pasionat de acest domeniu.

De aici, proprietarii l-au invitat să pună pe picioare un nou restaurant cu specific mediteraneean, Kuzina. „Discutând cu Cristian Preotu și Călin Căpușan, doi owneri cu proiecte interesante în horeca, am simțit că sunt pregătit să merg mai departe, într-o direcție mai nișată, în care fiecare preparat are nevoie de atenția mea nemijlocită. Așa am ajuns la Bistrot Francais, unde am avut ocazia să colaborez cu Chef Sebastien Grave și Chef Sorin Miftode. Mai mult, în calitate de sous chef, am avut oportunitatea să lucrez cu Sebastien in restaurantul sau din Paris, ceea ce m-a motivat și m-a bucurat și mai mult. Cristian Preotu mi-a propus un nou proiect și astfel am ajuns să coordonez bucătăria restaurantului Corto Maltese, unde trăiesc cea mai intensă și satisfăcătoare experiență profesională a vieții mele de până acum.” Chef Sebastian Grave este și unul din bucătarii săi preferați, alături de Raymond Blanc, de la care îi place „viziunea sa de a crea, în mod sustenabil, mâncare de care se poate bucura oricine, de la omul de afaceri presat de timp, până la cei care caută un restaurant primitor, de familie. Împărtășesc, cred, ceva din spiritul lui.”

Dacă în ceea ce privește gătitul, bucătăriile europene și un pic din cele asiatice nu mai au multe tiane pentru Gabriel, când vine vorba de mâncat, îi place să se delecteze cu preparate japoneze, turcești și grecești. De când este tată, chef Dina și-a reluat obiceiul de a găti și acasă pentru fiica sa preparate tradiționale, cărora le dă, însă, o notă ceva mai sănătoasă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro