Chefi

Portret de chef: Gabriel Ilie

Gabriel Ilie a ajuns bucătar datorită unei discuții pe care a avut-o cu tatăl lui. Acesta l-a întrebat dacă știe care sunt cele mai bune meserii din lume și tot el i-a dat răspunsul: pădurar și bucătar, „pentru că orice s-ar întâmpla, niciunul nu va muri de foame”. Pădurar îi era greu să ajungă, așa că și-a îndreptat atenția spre meseria de bucătar și a urmat cursurile Institutului Național de Formare și Management pentru Turism, cu specializarea bucătar. Însă până să ajungă acolo, încă din adolescență era fascinat de complexitatea etapelor parcurse în prepararea unui fel de mâncare. Dar pentru chef Ilie gătitul nu este doar o meserie, ci și o formă de relaxare, în bucătărie își găsește liniștea.

Pe Gabi Ilie îl găsiți acum în spatele preparatelor de la restaurantul Form Fusion din București, dar în cariera sa de 14 ani a lucrat atât în România, în restaurante cu specific românesc și italienesc, cât și foarte mult în Scoția, la Highland Hotel, în apropiere de portul Fort Willian, unde s-a format ca chef, însă mentorul său a fost Marian Iamandi, care i-a marcat cariera în mod pozitiv.

Ton roșu Asia - Orez basmati cu cerneală de sepie, sos teriyaki, wassabi și scalii de ghimbir
Ton roșu asia – Orez basmati cu cerneală de sepie, sos teriyaki, wassabi și scalii de ghimbir

„Bucătăria mea preferată este cea asiatică, japoneză în special. După părerea mea, mâncarea japoneză aparţine celei mai sănătoase bucătării. Orezul şi abundenţa de produse marine fac ca dieta japonezilor să fie impresionant de săracă în colesterol, grăsimi şi calorii şi bogată în fibre. Nu este de mirare că japonezii au cea mai mare longevitate”, ne lămurește chef Ilie despre alegerile sale. Însă nu există preparate pe care să nu știe cum să le abordeze, pentru gătitul este o plăcere și atunci orice fel de mâncare, indiferent de bucătăria din care provine, este o bucurie pentru el. Însă atunci când trebuie să gătească acasă, alege preparate rapide, preferând ca timpul pe care îl are liber să-l petreacă cu familia.  Și, apropo de familie, Gabi ține să o menționeze pe bunica lui, „care gătește divin” și la a cărei tocăniță de cartofi revine mereu când are poftă să mănânce ceva bun.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro