Restaurante de top

Restaurante de top: Stadio (București)

La Union, birjar! Așa ar fi zis acum o sută de ani o tânără domniță. Acum, la Union a devenit sinonim cu la Stadio, domnule șofer. Pentru că în clădirea istorică Union, de pe strada Ion Cîmpineanu, s-a deschis din 2013 Stadio restaurant cu atrium.

Despre restaurantul Stadio

Designul relaxat trimite către un restaurant italian al anilor ’60, invadat de elementele unei bucătării industriale. Decorul împrumută diferite elemente din lumea filmului, de la pereții acoperiți cu lambriuri finisate manual, cu aer vintage, până la modul complex de iluminare al spațiului, cu spoturi, reflectoare și lămpi de diferite culori și forme. Restaurantul profită de arhitectura unică a unei clădiri emblematice pentru București. Cu o capacitate totală de 250 de locuri, Stadio se compune din trei zone complementare, dar cu accente de design diferite: o zonă de restaurant cu intrare din strada Ion Câmpineanu, o zonă centrală găzduită într-un atrium cu înălțimea de 30 m și lumină naturală și o zonă de restaurant cu intrare din strada Doamnei, denumită Proseccheria.

Restaurantul se adresează unui public tânăr și dinamic, care se adună în fiecare seară pentru o ieșire cu prietenii sau o cină lejeră în oraș.

Meniul restaurantului Stadio

Meniul este de inspirație italiană, regăsind preparate tradiționale, abordate modern. Pe lângă selecția de paste și pizza și alte preparate mediteraneene, câteva feluri celebre ale bucătăriei internaționale, precum fish and chips, salata Caesar ori burrito sau burger și-au făcut loc în meniu.

Gustul particular al fiecărui fel de mâncare în parte este dat de ingrediente de calitate precum brânza Pecorino, orezul sau sosul de pizza preparat după o rețetă proprie. Pastele sunt făcute în casă iar acolo unde te aștepți mai puțin descoperi boabe de rodie și caramel. Totul vine „ambalat” într-un format aparte, de la bruschetta lungă așezată pe un blat de lemn îngust și până la ouăle servite în tigaia în care au fost preparate.

Masa poți să o închei fie românește, cu papanași, fie italienește, cu panna cotta, sau poate, în stil american, cu un cheesecake heaven cu nutella și oreo.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro