city break
Restaurante Restaurante de top

Restaurantele lumii: Sketch (Londra)

În aceste zile în care nu putem decât să visăm și să ne facem planuri pentru o perioadă nedeterminată, nu ar strica să avem ceva inspirație de vacanță sau măcar de un city break. Așa că azi vă propun să călătorim la Londra pentru unul din cele mai frumoase restaurante din Capitala britanică: Sketch.

Restaurantul Sketch s-a deschis în 2002 în locul în care pe vremuri erau birourile Christian Dior și este dispus pe două niveluri. Astfel, la Sketch vei găsi două restaurante și trei baruri, cu aspecte diferite, care te introduc mai curând în atmosfera artistică a unui muzeu sau a unei galerii de artă decât într-o sală de mese.

Designul cu personalitate al localului a fost creat de sculptorul francez, Noé Duchaufour-Lawrance, și proprietarul, Mourad Mazouz, iar de meniu se ocupă bucătarul, Pierre Gagnaire, fericit posesor al trei stele Michelin.

Galeria roz a restaurantului Sketch, ce este tapetată cu peste 200 de lucrări ale lui David Shrigley, nu e deschisă doar pentru cină, ci și pentru faimosul ceai de la ora cinci, pentru care restaurantul are angajat un somelier de ceai, care să facă experiența ce începe de la 59 lire sterline, una memorabilă.

Salonul Parlour a fost reamenajat în 2018 și gândit astfel de proprietar împreună cu designerul Andres Ros Soto și este cunoscut pentru micul dejun și snaks-urile de la bar. Salonul The Glade te poartă în povestea unei păduri, de la pereții pictați la covorul texturat și mobilierul atent selecționat. Aici se servesc micul dejun, prânzul și gustări de bar.

East Bar este un mic bar, de doar 30 de locuri, cu aspect de navă spațială, „scufundat” sub nivelul toaletelor futuriste, ce servește numai cocktail-uri, cu prețuri începând de la 15 lire sterline.

Așadar, la Sketch poți să îți petreci cu ușurință un weekend și să pleci cu o experiență memorabilă.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro