Spicy

Tipuri de sare – la ce le folosim

Câte tipuri de sare cunoști? Sarea gourmet? Sună bine dar… când o folosim și la ce? Sarea roz, sarea gri, sarea balineză. Hai să vedem ce-i cu tipurile de sare, pentru că vedem din ce în ce mai multe pe rafturile magazinelor și suntem tentați să le cumpărăm.

Sarea roz de Himalaya

Foto: collective-evolution.com
Foto: collective-evolution.com

Această sare pură e colectată manual și conține 84 de elemente, minerale și metale diferite. E cunoscută pentru proprietățile ei curative și se folosește pe scară largă în… spa-uri sau centre de frumusețe, pentru tratamente corporale. este ideală însă pentru toate tipurile de preparate.

Sarea gri atlantică

gray
Culoarea acestei sări provine de la un tip particular de lut care se mixează cu sărurile minerale și cu sarea. Caracteristica unică a acestei sări este subtilitatea: ea devine sărată după ce e gustată și e perfectă pentru preparate de pește și carne albă.

Sarea roz de Hawaii

Foto: savoryspiceshop.com
Foto: savoryspiceshop.com

Cu tenta ei specială datorată lutului, această sare e ideală pentru cărnurile la rotisor sau pentru peștele la grătar. De asemenea, se sfărâmă și se amestecă împreună cu ierburile aromatizate.

Sarea neagră de mare Hawaii Hiwa Kai

Foto: indieplate.com
Foto: indieplate.com

Conține carbon vegetal și are o acțiune depurativă pentru sistemul digestiv. E perfectă pentru pește și e deseori folosită în gastronomia de lux, pentru efectul decorativ. Există, de asemenea, și o sare de Hawaii verde, care se mixează cu frunze de bambus și care dă preparatelor o aromă condimentată.

Sare de mare afumată Yakima

yakima
Foto: pantryparatus.com

E o sare integrală din regiunea Yakima, statul american Washington, faimos pentru livezile de mere, al căror lemn e folosit pentru a afuma sarea. Care e foarte bună pentru toate tipurile de grătare, în special cele de porc și carne albă. Altfel, sunt multe tipuri de sare afumată, cu diferite arome.

Sarea Maldon

maldon

Această sare englezească sub formă de fulgi este foarte iubită de către chefi, fiind foarte bună pentru a da preparatului o tușă specială. Venind sub formă de cristale, se topește ușor în gură și folosirea ei asigură efecte contrastante. Merge foarte bine cu… ciocolată.

Sare balineză

sare bali
Foto: sydneysalt.com.au

O altă sare cu formă bizară – fulgi piramidali – unică în lume. Provine din Oceanul Indian, din jurul insulei Bali, și e perfectă pentru a da mâncării atât savoare cât și o textură crocantă.

Despre autor

Chili Pepper

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro