Drinks

Totul despre ceaiul verde

Multă lume iubește ceaiul verde. Dar puțini știu că variantele mai ieftine și foarte aromate din magazine nu se pot compara în nici un fel cu cele adevărate.

Ceaiurile verzi sunt făcute, la fel ca majoritatea celorlalte sortimente, din frunzele plantei Camellia Sinesis. Acest lucru scoate din discuție cel mai des întâlnit mit, cum că acest tip de ceai ar fi fabricat dintr-o plantă ierboasă și că astfel el ar conține mai puțină cafeină decât ceaiul negru. Dacă dimineața ești în căutarea unei surse de cafeină, o ceașcă de ceai verde va oferi aceleași rezultate ca una de ceai negru. O aromă mai puternică nu înseamnă neapărat mai multa cafeină. Ceea ce face ca acest sortiment să aibă culoarea verde este modul în care este procesat, și anume că frunzele nu sunt lăsate să se oxideze.

ceai verde

La fel ca în cazul vinurilor, există mii de variante diferite, în funcție de calitate și de gust. Ceaiurile fabricate industrial sunt adesea mai înțepătoare și mai puternice pentru că amino-acizii dulci s-au pierdut pe parcursul procedurii mecanizate. Dacă ești unul dintre iubitorii ceaiului verde puternic aromat trebuie să fii conștient că pierzi multe beneficii care sunt asociate ceaiului natural. În ceaiul produs manual se află cele mai bune elemente de cea mai bună calitate, iar aromele sunt absolut delicioase.

Secretul obținerii celui mai bun ceai verde este folosirea unor frunze de calitate superioară și a apei la o temperatură nu foarte ridicată. Ideală în prepararea ceaiului din frunze este apa la 70 de grade celsius. O temperatură mai mare va provoca o aromă tăioasă și astringentă. Temperatura mentionată extrage toate notele dulci și creează o băutură delicioasă. Dacă nu aveți posibilitatea să controlați temperatura apei, puteți să adăugați câte 50 de ml de apă rece (aproximativ două lingurițe) la fiecare 150 de ml (o cană de ceai), în ceainic înainte de a adăuga apa încălzită.

Frunza întreagă de ceai chinezesc

Ceaiul verde este iubit încă de acum 5000 de ani și este băut datorită aromei sale și beneficiilor pe care le poate aduce organismului. Din cauza popularității sale, au apărut multe variante de proastă calitate produse din plante crescute industrial cu pesticide și erbicide care cauzează aromele amare. Unul dintre ceaiurile cele mai bune este preparat din frunze întregi. Este făcut în munții Fujian urmând o rețetă veche de milenii întregi. Este separat cu grijă și pus într-un wok pentru a se păstra întregi frunzele și mugurii. Acest proces se realizează într-o fermă care nu folosește electricitate. iar acest ceai este ideal dacă este băut în compania anumitor preparate culinare, de pildă cu somon afumat și ouă fierte.

Genmaicha

Ceai Genmaicha
Ceai Genmaicha

Genmaicha este un ceai cu adevărat rar. Este un amestec de sencha japonez cu orez maro prăjit, rezultând note bogate, vegetale, care aduc a asparagus și popcorn. Este alegerea perfectă pentru după-amiezele de iarnă. La început, Genmaicha era preparat din sencha vechi sau slab, iar orezul prăjit era adăugat pentru a îmbunătăți calitatea băuturii. În orice caz, în ziua de azi poți cumpăra sencha organică de calitate superioară, cu orez maro japonez prăjit, de la Moriuchi, unul dintre marii maeștri ai ceaiului din Japonia.

Matcha

Ceai matcha
Ceai matcha

Matcha este făcut din gyokuro japonez, o specie foarte rară de sencha. Timpul petrecut la umbră intensifică bine cantitatea de clorofilă din frunze, rezultând o pudră de un verde intens. Matcha bună are atât o aromă amară și uscată, cât și una dulce și puternică. Deține echilibrul perfect : luminos și puternic, în același timp fin și plăcut.

Malawi aburit.

Ceai Malawi Zomba
Ceai Malawi Zomba

Ceaiul verde Malawi este fiert la aburi, rezultând un gust vegetal rafinat. Un asemenea ceai de calitate poate fi infuzat la 37 de grade celsius. Acest fel de ceai este unul dintre cele mai spectaculoase ceaiuri. Îl descoperi în Malawi – un loc care nu este cunoscut neapărat pentru acest ceai sau pentru metoda aburirii. Acest soi a fost plantat în 1921 și s-a demonstrat că are cel mai ridicat nivel de antioxidanți. Malawi se potrivește perfect cu ceva dulce și savuros – încearcă-l cu o prăjitură sfărâmicioasă din aluat fraged.

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro