O trattoria este în Italia un restaurant poate de familie, de cartier, unde atmosfera nu este deloc rigidă, unde de multe ori mesenii se cunosc și unde mâncarea te unge pe suflet. Cam așa este, însă, și la Trattoria Garibaldi din București, un loc liniștit și confortabil, situat pe străduțele cu istorie din apropierea Parcului Carol.
Despre Trattoria Garibaldi
Restaurantul are o istorie veche, însă în vara lui 2021, odată cu schimbarea proprietarilor, a trecut printr-o serie de îmbunătățiri, atât la nivel de design, cât și de meniu. Numele l-au păstrat, pentru a duce mai departe povestea locului, însă totul a intrat într-o nouă dimensiune.
În interior sunt 50 de locuri, iar terasa încălzită poate acomoda alte 40 de persoane. Etajul clădirii este dedicat evenimentelor private, putând primi până la 60 de persoane. Vinerea și sâmbăta seară, când nu sunt botezuri și ale evenimente, etajul se transformă în loc de petrecere.
Bucătăria restaurantului este deschisă spre sală printr-un perete de sticlă care permite oaspeților să observe fiecare detaliu al pregătirii meselor, iar decorul restaurantului, realizat sub supravegherea designerului Masha Verhoogt, este dominat de picturile murale cu teme masonice, avându-l în centru pe generalul italian Giuseppe Garibaldi, care a condus Revoluția Italiană la mijlocul anilor 1800, considerat de italieni cel mai mare patriot.
Despre meniul Trattoriei Garibaldi
După cum îi spune și numele, avem de-a face cu un restaurant cu specific italian, cu elemente și din alte părți ale Mediteranei. De meniu s-au ocupat cei doi bucătari care formează de ani de zile o echipă unită, Mihai Teodorescu & Alexandru Cristea. Aceștia au creat preparate clasice, care să satisfacă gusturile tuturor, dar și farfurii creative, care să îi mulțumească și pe cei mai exigenți clienți. Dintre vedetele meniului ar enumera Saint Jaques cu trufe albe și emulsie de citrice, unt și capere, Tentacul de caracatiță cu arome de ghimbir, cognac, coajă de lămâie și bisque de homar, Creveți Black Tiger în emulsie de citrice, usturoi, unt și uleiuri aromate, Lobster Ravioli, dar și desertul Lemon mousse cu confit de zmeură și violete liofilizate.
Meniul de mâncare este completat de unul bogat de vinuri, dar și de cocktailuri. Mixologul locației a creat o serie de cocktailuri speciale, dar mai ales cel ce poartă numele Garibaldi, care este de neratat.
Trattoria Garibaldi, str. Olimpului, nr. 24, București
Citește și care este diferența între o tortilla și o frittata
Adaugă un comentariu