„Coaja de portocală” localizată pe fese, coapse și uneori chiar pe burtă sau brațe reprezintă o obsesie pentru multe femei. Indiferent de forma corpului și de numărul de kilograme, aproape toate femeile sunt preocupate de celulită, acea inestetică acumulare de țesut adipos. Multe dintre alimentele din farfurie contribuie la acumularea ei, dar vei fi surprinsă să afli că sunt câteva care, dimpotrivă, ajută la înlăturarea celulitei. Hai să facem un scurt tur al alimentelor care pot deveni cei mai mari dușmani ai celulitei fiindcă, nu-i așa?, obiectivul nostru este să avem… zero complexe! Iată 10 alimente care te scapă de celulită.
1 Ananasul

Ananasul este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru a combate celulita. Acesta conține o enzimă “arzătoare de grăsimi”, bromelaina, care ajută la evacuarea celulelor adipoase. Atenție însă, nu exagera cu consumul de ananas, deoarece, fiind un fruct, conține zahăr. Limitează-te la maxim două porții pe zi. În ceea ce privește sucul de ananas, evită-l!
2 Drojdia de bere

Drojdia de bere se găsește în majoritatea supermarketurilor și este ușor de folosit, fiind bogată în potasiu și activând drenajul limfatic. Presărată pe o salată, așadar ca topping creativ, drojdia de bere este benefică inclusiv pentru unghii și păr.
3 Ceaiul verde

Ceaiul verde este, probabil, cea mai cunoscută băutură pentru a elimina inelele inestetice de pe abdomen. Într-adevăr, virtuțile sale diuretice, datorate taninului pe care îl conține, permit eliminarea apei, esențială pentru a scăpa de celulită, foarte adesea legată de retenția de apă și de o proastă circulație veno-limfatică. Ora ceaiului (verde) este un ritual care artrebui instituit în fiecare zi.
4 Varza kale

Varza kale, o cruciferă numită și „varza verde buclată”, este o legumă săracă în calorii (50 de calorii la 100 g), dar una bogată în fibre. Conține calciu, potasiu și vitamina K, dar și antioxidanți precum vitamina C, precum și o cantitate mare de flavonoide, adică tot ce trebuie pentru a face să dispară celulita. Se consumă gătită sau crudă. Reține că această legumă este unul dintre cei mai buni aliați împotriva celulitei.
5 Cafeaua

Pentru a spune adio petelor și pielii portocalii, nu neglija cafeaua. Contrar a ceea ce s-ar putea crede, nu băutura în sine este cea care ne interesează, ci resturile ei. Zațul de cafea recuperat din filtru are virtuți uimitoare. Odată uscat, amestecă-l cu ulei de migdale dulci sau de argan, apoi folosește mixul pentru a freca zonele afectate de celulită. Cofeina va destoca celulele adipoase și va încetini producția lor.
6 Lămâile

Consumul matinal de suc de lămâie este un obicei adoptata de tot mai multe persoane. Această citrică are, într-adevăr, multe beneficii, cum ar fi potolirea foamei și stoparea impulsului de a ronțăi tot felul de prostii. Un alt important beneficiu al lămâilor este acțiunea lor drenantă și detoxifiantă, care ajută la prevenirea retenției de apă.
7 Pătrunjelul

Pătrunjelul este o plantă aromatică prea bine cunoscută de bucătari, care aduce savoare multor preparate. Ceea ce puțină lume știe este că previne stocarea grăsimilor prin acțiunea sa diuretică și detoxifiantă. Așa că nu ezita să adaugi o porție bună de pătrunjel în salată sau chiar să-ți faci o salată de pătrunjel (tabule).
8 Sucul de mesteacăn

Încă foarte puțin cunoscută, această băutură preparată dintr-un decoct din frunze de mesteacăn de culoare verde pal, are numeroase beneficii. Băutură provine din nordul Europei, este bogată în vitamina C și magneziu, ajută la reglarea stării de spirit și are proprietăți detoxifiante, diuretice și depurative, venind astfel în sprijinul acțiunii de eliminare a celulitei.
9 Fructele roșii

Fructele roșii, precum zmeura sau căpșunile, au puternice proprietăți antioxidante. Acestea acționează foarte bine împotriva celulitei și te ajută să eviți apariția inesteticului „look”. Vestea bună este că te poți bucura de ele și după ce trece vara, deoarece își păstrează proprietățile chiar și atunci când sunt congelate.
10 Ceapa

Nu mai putem ține socoteala beneficiilor cepei, pentru că sunt extrem de multe. Această legumă, renumită pentru că-ți stoarce lacrimile, îți poate oferi, totuși, motive pentru a zâmbi, făcându-ți celulita invizibilă. Cunoscută pentru că reglează absorbția zahărului și elimină grăsimile și toxinele, ceapa ajută la purificarea organismului prin eliminarea apei. Consum-o de preferință gătită, fiindcă astfel este mai digerabilă, iar conținutul său de flavonoide va crește și va elibera astfel o concentrație mai mare de antioxidanți.
Concluzie
Acestea sunt, așadar, doar 10 alimente care te scapă de celulită, recomandarea fiind să încerci să le incluzi în meniul și dieta personală cât mai des. Desigur, pe lângă ele, un stil de viață sănătos și activ este cel mai mare dușman al aspectului de coajă de portocală al pielii.
Foto: Canva Photos
Citește și: Top 10 alimente antistres
Adaugă un comentariu