egg nog
Foto: Fuzullhanum
Drinks

3 cocktailuri pentru un Revelion acasă

Petrecerile bogate de la restaurant sau din sălile de evenimente care puneau stăpânire pe orașe în anii trecuți cu ocazia Revelionului sunt în 2020 doar o frumoasă amintire. Și dacă tot vine vorba de amintiri, atunci trebuie să ne amintim de petrecerile de Anul Nou pe care le dădeam acasă, în sufragerie, cu prietenii sau familia, în număr restrâns, acum mulți ani. Și trebuie să ne amintim de ele pentru că va trebui să le reedităm. Doar că de data aceasta avem la dispoziție o gamă mult mai largă de ingrediente cu care putem face petrecerea memorabilă. La fel și cocktailurile ce o vor face mai festivă, fie că vă adunați cu câțiva prieteni sau că stați cu cei dragi pe zoom.

Dar, ce cocktailuri puteți prepara pentru un Revelion acasă? Iată trei variante apetisante.

Eggnog

eggnog
Foto: Rimma_Bondarenko

Cel mai de sezon este eggnog-ul, un cocktail care în zona anglo-saxonă este absolut necesar pentru sărbătorile de iarnă. Simplu de făcut, eggnog are nevoie de 750 ml lapte, coaja rasă de la o lămâie, coaja rasă de la o portocală, un bato de vanilie, 4 gălbenușuri, 2 albușuri, 100 g zahăr, 150 ml rom alb, 3 linguri cognac și nucșoară proaspăt rasă. 450 ml lapte împreună cu cojile de citrice și păstaia de vanilie crestată se pun la fiert.

Între-timp se bat gălbenușurile cu zahărul până devin spumă. Se toarnă laptele fierbinte în fir subțire peste gălbenușuri în timp ce se amestecă și apoi se repune totul la fiert. Se amestecă continuu vreme de 2-3 minute, până se îngroașă, se ia de pe foc și se toarnă restul laptelui rece astfel încât să oprească procesul de fierbere. Lăsați să se răcească. Între-timp, pe bain marie, bateți albușurile cu încă 2 linguri de zahăr, până ce acesta se dizolvă și spuma este călduță. Luați de pe foc și continuați să bateți până are consistența de bezea, apoi încorporați în crema de lapte și adăugați alcoolul. Strecurați. Se păstrează la frigider, iar la servire se rade nucșoară peste.

Cranberry gin fizz

Cranberry gin fizz
Foto: AnnaPustynnikova

Cranberry gin fizz este abordarea de sărbătoare a clasicului gin fizz. Aveți nevoie de 60 ml gin pe care să îi amestecați cu 30 ml suc de merișoare, 1/2 linguriță de zahăr, 15 ml suc de lămâie și 15 ml lichior de soc. Turnați în paharul plin cu gheață și acoperiți cu apă minerală. Pentru decor puteți folosi felii de lime, coacăze roșii, o crenguță de rozmarin sau ce aveți chef.

Champagne punch

Champagne punch
Foto: OlafSpeier

Bineînțeles că șampania este bună de băut ca atare, dar dacă aveți un spumant obișnuit, ați putea să îl transformați într-un cocktail interesant precum este champagne punch. Pentru acesta aveți nevoie de 3 pahare de spumant, un pahar și un sfert de ginger ale, un pahar de vodcă, un pahar de suc de merișoare, 2 shot-uri de triple sec și 2 shot-uri de suc de rodie. Toate acestea se combină într-un bol mare și frumos, în care mai puneți și câteva fructe după plac, care să înoate în alcool.

Acestea sunt doar câteva variante festive de cocktail-uri, dar puteți să vă inspirați și din cocktail-urile anului 2020, dacă vă simțiți creativi și cu barul bine dotat.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro