pomegranate martini
Foto: Stockphoto24
Drinks

5 cocktailuri tip martini pentru petrecerea de Revelion

Pe 31 decembrie este noaptea cea mare. Cea în care îți pui hainele de sărbătoare, pregătești preparate festive, îți pui dorințe pentru anul ce vine și vrei să bei cocktailuri delicioase. Așa că ți-am pregătit o listă cu 5 cocktailuri cu martini pentru o desfătare alcoolică la trecerea dintre ani.

Espresso Martini cu turtă dulce

gingerbread espresso martini
Foto: craftginclub.co.uk

Se pregătește cu 40 ml lichior Kahlua, 40 ml vodcă, 60 ml espresso și 60 ml sirop de turtă dulce, pe care le amesteci în shaker cu gheață. Pentru siropul de turtă dulce trebuie să pui la fiert apă cu zahăr brun, ghimbir praf, cuișoare, scorțișoară și ienibahar și să strecori siropul când este gata.

Limoncello Martini

limoncello martini
Foto: kitchenswagger.com

Ai nevoie de 60 ml vodcă și 30 ml limoncello pe care să le agiți bine într-un shaker plin cu gheață. Paharul se unge pe margini cu o felie de lămâie, se așază cu gura în jos pe o farfurie cu zahăr astfel încât să îi faci o margine de zahăr tos. Se toarnă cocktailul în pahar și se pune o felie de lămâie pe buză. Și gata un cocktail cu aer de vacanță.

Martini de rodie

pomegranate martini
Foto: Stockphoto24

Un cocktail de sezon, făcut cu suc proaspăt de rodie. Ai nevoie de 80 ml suc, 40 ml vodcă și 20 ml Cointreau pe care să le pui într-un shaker plin cu gheață, împreună cu 20 ml suc de lămâie și să le agiți bine. Pentru decor ai nevoie de boabe de rodie și o crenguță de rozmarin.

Martini de banane

banana martini
Foto: talesofarantingginger.com

Gustul prăjiturilor delicioase cu banane adus într-un pahar de martini. Ai nevoie de 80 ml vodcă, 40 ml Bailey’s și 40 ml lichior de banane, toate amestecate bine cu gheață în shaker. Pentru decor, folosește frișcă, felii de banane și fursecuri sfărâmate.

Martini festiv

Am lăsat la urmă această rețetă ce necesită un bar ceva mai bine dotat. Și asta pentru că ai nevoie de 60 ml lichior de ciocolată albă, 40 ml vodcă aromată de vanilie și 2 linguri de frișcă lichidă. Toate acestea se amestecă în shakerul cu gheață și se toarnă în paharul de martini ce a fost răcit și apoi uns pe buză cu o felie de lămâie și dat prin zahăr pudră, pentru a crea o margine delicată și dulce.

Citește și: 3 cocktailuri pentru un Revelion acasă

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro