ceaiuri
Foto: Jaspe
Drinks

6 tipuri de ceai și utilizările lor surprinzătoare

Tuturor ne place să savurăm din când în când o cană cu ceai. Dar, dincolo de plăcerea băutului în sine, știai că frunzele de ceai au mai multe întrebuințări și beneficii decât ai fi crezut? Te invităm într-o scurtă călătorie în jurul lumii, pentru a descoperi mai multe modalități alternative pentru a folosi ceaiul. 

Japonia – Ceaiul Matcha

matcha
Foto: grafvision

Un tip de ceai verde, măcinat și transformat într-o pudră fină, matcha este un răsfăț pe care îl poți consuma ca un ceai simplu sau sub formă de latte. Matcha de calitate superioară este folosit în ceremonii ale ceaiului în China și Japonia. În cadrul acestora, unde totul se desfășoară respectând regulile tradiției străvechi, ceaiul este pregătit cu ajutorul unui pămătuf tradițional și este servit fierbinte.

Alte utilizări pentru ceaiul Matcha

Plin de antioxidanți puternici, matcha poate fi folosit pentru copt – poți adăuga pudra ca garnitură peste desertul tău preferat sau poți pune câteva lingurițe în aluatul de prăjituri  pentru a-i oferi o aromă unică.

Anglia – Ceai negru englezesc

ceai negru
Foto: DmitryBairachnyi

Ceaiul negru este ceaiul ideal cu care să îți începi ziua, iar aroma puternică și cafeina din ceaiul negru englezesc îți vor da mai multă energie. Nu poți da greș cu acest simbol al Angliei, simplu și aromat, folosit în prepararea tradiționalului ceai de la ora 5, dar și pe parcursul evenimentelor.

Alte utilizări pentru ceaiul negru englezesc

Știai că ceaiul negru poate fi folosit și ca tratament pentru părul fragil? Fierbe două-trei pliculețe de ceai, lasă-le să se răcească, pune lichidul într-o sticluță și pulverizează-l, în mod uniform, pe podoaba capilară. Lasă-l să acționeze timp de jumătate de oră. Repetă săptămânal, până când firul de păr devine mai puternic.

India – Ceaiul Masala

masala tea
Foto: Seva_blsv

Cu a lui explozie de arome, ceaiul Masala este un simbol al Indiei. Orice plimbare este acompaniată de  parfumul îmbietor al condimentelor orientale –  scorțișoară, nucșoară, ciușoare, cardamon și piper negru. Servit de localnici în căni de lut, o înghițitură din această băutură te duce imediat cu gândul la fascinanta țară asiatică.

Alte utilizări pentru ceaiul Masala

Ceaiul Masala poate da un plus de savoare patiseriei. Poți încerca să macini ceaiul și să-l adaugi la un desert, cum ar fi macarons, sau să-l pui peste o cremă de unt. De asemenea, acest ceai se poate transforma într-un latte delicios, dacă adaugi lapte.

Maroc – Ceaiul de mentă

ceai de menta
Foto: Zdeno_Kajzr

Marocul este renumit pentru ceaiul puternic de mentă, servit îndulcit. Turnat în pahare delicate de sticlă, de la o înălțime de 70-100 de cm pentru a îi da o textură spumoasă, ceaiul de mentă este foarte folositor și pentru diverse probleme de sănătate.  

Alte utilizări pentru ceaiul de mentă

După ce fierbi și scurgi ceaiul de patru ori (da, patru!), acesta îți poate aduce beneficii pentru sănătate, cum ar fi să te ajute la o digestie mai bună, la ușurarea simptomelor de răceală și la reducerea intensității migrenelor. Se spune chiar că menta este un remediu pentru stres.  

Argentina – Ceaiul Yerba Mate

mate yerba
Foto: Fotoatelie

Te gândești să înlocuiești cafeaua de zi cu zi? Yerba mate, un ceai care îți oferă mai mult decât cafeină și un gust bun este răspunsul! Provenit dintr-o plantă denumită ilex, originară din America de Sud, această băutură este servită adesea în timpul evenimentelor. Dacă vrei să petreci timp de calitate alături de cei dragi, scoate și ibricul de ceai!

Alte utilizări pentru ceaiul Yerba Mate

Dacă vrei ca ceaiul pe care îl bei să fie și foarte sănătos, acesta este sortimentul ideal. Yerba mate îți oferă, pe lângă gustul bun, un surplus de energie, vitamine, minerale, nutrienți și te va face să te simți excelent! Așadar, utilizează-l pentru… o sănătate mai bună.

Africa de Sud– Rooibos

rooibos
Foto: GreenArtPhotography

Găsit exclusiv în Africa de Sud, rooibos este un ceai roșu puternic, ale cărui beneficii le concurează pe cele ale ceaiului verde. Plin de antioxidanți  și nutrieți, dar fără cafeină, poate fi băut fără probleme în orice cantitate.  

Alte utilizări pentru ceaiul rooibos

Știai că această băutură gustoasă este foarte bună și pentru piele? Ajută la combaterea apariției acneei, iar dacă este adăugat ca ingredient într-o cremă cosmetică, ajută la obținerea unei străluciri tinerești a pielii.  

Citește și: Totul despre ceaiul verde

Tags

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro