berarie
Restaurante Restaurante casual dining

Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant (București)

De nici o lună, Centrul Vechi al Bucureștiului s-a îmbogățit cu o nouă berărie. Nouă, pentru că abia și-a deschis porțile în Capitală, însă povestea a început în 2014 la Miercurea Ciuc, cu fabrica de bere și a continuat cu restaurantele din Oradea și Budapesta, iar planul de extindere vizează acum mult mai multe orașe europene.

Despre restaurantul Csíki Sör

Berăria din Miercurea Ciuc produce bere artizanală, făcută doar din apă, malț, hamei și drojdie, fără niciun fel de conservant sau alți aditivi, având 9 sortimente pe care le găsiți și acolo, dar și în restaurantul din București, care, în curând, va porni să funcționeze și ca o mică fabrică de bere. Aici se va pregăti și berea personalizată, făcută de fiecare client care și-o dorește.

Spațiul din Centrul Vechi este decorat după ideile proprietarilor, cu elemente ce amintesc atât de fabricile de bere, cât și elemente tradiționale, piesa de rezistență fiind tractorul vechi recondiționat. Atât vara, pe terasă, cât și la interior, Csíki Sör poate acomoda câteva zeci bune de oaspeți.

În fiecare seară, o pereche de dansatori își încântă audiența cu dansuri tradiționale magheare, iar clientela este animată și de concursurile și tombolele care le aduc acestora tot felul de premii, de la navete de bere, la mese cu prietenii.

Despre meniul Csíki Sör

Meniul berăriei, la fel în toate locațiile, este unul destul cu scurt, cu preparate ungurești specifice, bazate în special pe carne. Toate ingredientele sunt din Ardeal și o parte dintre ele sunt făcute special pentru Csíki Sör, cum ar fi cârnații umpluți cu brânză, iar muștarul este preparat în bucătăria proprie, cu bere. De asemenea, chips-urile oferite la bere, pe care le poți cumpăra și pentru acasă, sunt făcute în fabrica proprie din Harghita.

CITEȘTE ȘI
D20 Urban Bistro (București)

Cel mai comandat preparat din meniu este cârnatul săsesc, servit cu muștarul casei și cartofi prăjiți. Alături de acesta, clienții cer cel mai des berea nefiltrată, dar să nu uităm și de platoul cu bunătăți din Ardeal. Iar desertul îți aduce aminte de copilăria la bunica, cu ale sale găluști cu prune sau, gomboți, cum le zice dincolo de Carpați.

Forbidden Transylvania Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant, str. Covaci nr. 6, București

Citește și 11 sosuri populare în întreaga lume

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

1 Comment

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Restaurantul/Berăria Csíki Sör din centrul vechi al Bucureștilor este extrem de primitor/primitoare. Am fost de două ori și, probabil, vom mai reveni. Am trecut azi pe acolo din întâmplare și am constatat, împreună cu doi tineri (arhitecți?) care comentau în termeni foarte critici adaosul total neprofesionist care se face pt perioada rece. Ceea ce vedeți în poza de mai sus a devenit un coviltir pe două străzi, oribil. Este încă în construcție, nu-mi imaginez cum va arăta în varianta finală, dar nu poate fi decât oribil. Restaurantul este la parterul unei clădiri superbe de patrimoniu recent restaurată, coviltirul maschează totul. O-RI-BIL. E drept că ceva mai încolo și City Grill și-a făcut o amenajare pentru iarnă, dar este minim deranjantă, și aceea este clădire de patrimoniu, dar nu și-au bătut joc de ea precum Csíki Sör. Regret că au recurs la o asemenea improvizație oribilă, dar sunt soluții. Opriți-i până nu termină oribilitatea aia.




Booking.com